Claudia Galli Concha

Kycklingfajitas. Mums. ★

DSC06910-2 Inget slår ju någonsin mexikansk mat. Om ni frågar mig. Åh! Jag älskar det.
Kryddorna. Koriander. Spiskummin…Mums!
Här kommer ett toppenrecept!DSC06919-2 DSC06920-2 DSC06923-2

 

Ingredienser

Portioner: 4
700 g Kycklinglårfile Färsk
1 st Röd Paprika
1 st Rödlök
1.5 st Lime
1.5 tsk Paprika Krydda
1 krm Spiskummin
1 tsk Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
3 msk Olivolja

Tillbehör:
1 dl Matlagningsyoghurt Turkisk
100 g Riven Ost
360 g Tortilla Wrap

Jag valde at göra en tomatsallad med koriander och en guacamole till. Mums!

DSC06924-2DSC06925-2

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 100 grader.
Kyckling: Skala löken och tvätta paprikan. Skär lök,
paprika och kycklingfiléerna i strimlor.
Lägg allt i en stor bunke och pressa över limesaft och
tillsätt olivoljan. Krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Blanda om ordentligt och låt marinera ca 5 min.

2. Salsa: Mixa eller finhacka tomaterna och blanda med limesaft, honung, chilipulver, korianderblad, salt och peppar.

3. Guacamole: Mixa avokadon med hjälp av en stavmixer tillsammans med limesaft, pressad vitlök, korianderblad, salt och peppar.

4. Kyckling: Stek kyckling och grönsaker i en het panna i lite olivolja tills kycklingen är helt genomstekt.

5. Värm bröden någon minut i ugnen.

Servera kycklingen i tortillabröd med salsa, guacamole, yoghurt och riven ost.DSC06926-2DSC06927-2DSC06929-2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.