Claudia Galli Concha

Boef Bourgong,mhvxnd, hur f-n stavas det!?

DSC07149-2Knepigare namn får man leta efter…jag Googlade det tre gånger och kan fortfarande inte komma ihåg hur det stavas, haha.

Hur som helst igår skulle jag göra Boe…Köttgryta. Vi hade köpt grytbitar när vi var och handlade häromdagen och jag blev så himla sugen på att testa att laga en riktigt mustig härlig gryta.DSC07155-2DSC07156-2Och det var faktiskt inte alls så svårt, det tar ju sin lilla tid eftersom den ska stå och puttra i ca 1,5 timme men själva tillagningen innan och den lilla påfyllningen av ingredienser tog knappt 15 minuter.DSC07154-2Jag gjorde allt enligt receptet förutom att jag skippade vitlöken (för jag hade missat att vi inte hade det hemma) men det gjorde ingenting, sen serverade jag ris till och sallad. Mums!DSC07160-2

Ingredienser
600 g benfritt nötkött,högrev eller bog
Smör-&rapsolja (jag körde med vanlig rapsolja)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
2 dl rödvin (jag tog matlagningsrödvin)
2½ dl köttbuljong
100 g rökt sidfläsk (jag hoppade över det)
8 steklökar
2 vitlöksklyftor (hoppade över)
200 g färska champinjoner

Gör så här:
Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 tim. Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis.DSC07161-2DSC07159-2 Så om ni är sugna på kött ikväll så kan jag varmt rekommendera er att köpa hem lite grytbitar. Mums!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.