Claudia Galli Concha

Alla Hjärtans Skitdag

bed.001Så var den förbi…Alla Hjärtans Dag. Alla Hjärtans Skitdag måste jag nog säga.
Vår dag igår var så långt ifrån lovidovi som man kan komma. Långt ifrån.

Morgonen började med att Chloe vaknade jätteförkyld. Alltså sådär förkyld så man hör hur jobbigt det är att andas. Snörvel snörvel och ett sånt där humör som man har när man är sådär sjuk. Så himla synd om henne och det känns så otroligt orättvist att hon ska bli så förkyld bara två veckor efter förra omgången…och vi som inte ens går på förskola.

Vi skulle ha haft våffelkalas på eftermiddagen med släkt och några vänner för att fira Celeste som fyllde tre månader, men det var ju bara att messa återbud till alla…

Efter en stressad morgon kom vi tillslut iväg till BVC tär Celeste skulle få sin 3-månaders spruta, också så otroligt jobbigt och smärtan i mammahjärtat är ju enorm när ens lilla tjej sitter förväntansfull och glad i ens knä och undrar varför hon får så mycket uppmärksamhet och sen sticker dom, i båda benen samtidigt. Tystnad. Och sen gallskrik. Jag hade förberett så hon snabbt kunde amma och det lugnade henne totalt…men ändå…så synd om henne.

Efter det hade jag och Manuel sagt att vi skulle gå så Chloe somnade i vagnen vilket hon alltid gör vid 11.30-12 och när hon sen sov skulle vi äta en mysig lunch och jag skulle få dricka en finkaffe…men nej…inget sova alls, Chloe vill inte sova, hon slumrade till i fem minuter men förmodligen var hon så störd av förkylningen så att det inte gick. Vi köpte två sallader i plastförpackningar och åt hemma. Finkaffe fick jag ju ändå ur min fina maskin. Tur det.

Sen exploderade min mailkorg, mer och mindre roliga mail trillade in, en del mail med krav på saker som skulle fixas eller göras nu och nu och Chloe var hängig av förkylningen och Celeste också efter sin spruta. Och alla mammor vet ju hur det är att vara hemma med två inte helt krya små barn en hel eftermiddag när man dessutom har mail och samtal som stressar en…inte så rosaskimrande alla hjärtans dagigt precis.

Jag la mailen åt sidan, stängde av signalen på telefonen och spenderade en timme på vår gård med Chloe och plockade småsten, haha, hon njöt och jag njöt av att hon njöt och Celeste sov.

Men det var nog den bästa stunden på hela dagen för resten var…inte den härligaste dagen i år. Det fanns inte utrymme för att fira Alla Hjärtans…när tjejerna somnade så satt jag i soffan och jobbade och Manuel satt på sitt kontor.

Tur att vi är bra på att fira vår kärlek dom flesta andra dagar för just den här dagen var en riktig skitdag.

Hur firade ni Alla Hjärtans Dag? Bu eller bä?

Nu gör vi den här dagen så bra så att igår blir avundsjuk…haha.

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    För en gångs skull slog min man på stort, champagnefärgade rosor, 2 opi nagellack (äääälskar opi lack) och bokat bord på den italienska krogen nere på hörnan.

    Lite bubbel på det. ?

  2. Ninna

    Näe, ni som nyss haft kräkan, håller med – det är inte rättvist! Men när immunförsvaret väl är nedsatt står ju dörren öppen för nya smittor… Hoppas ni andra slipper förkylningen nu! Ett tips hugget ur luften, det finns ju dessvärre inga patentlösningar som hjälper alla! Men min systers barn hade en period när de var ständigt infekterade, ont i öronen hade de också. De var i Cloes ålder då (tvillingar) och gick inte heller på förskola. Hon blev tipsad att ge dem Bio Strath, och hon grep varje halmstrå och provade. Det var inte alldeles lätt i början att få i dem det, det smakar ärligt talat ganska illa, men det gick hyfsat ändå. Efter ett par veckor började de bli piggare och piggare, och sedan dess lyser förkylningarna med sin frånvaro! De är fyra nu, det har verkligen funkat! Hon slutade dessutom ge dem mjölk, det har säkert gjort sitt till. Lite meck i början men det finns så mycket bra alternativ idag, så när man fått in rutinerna är det inga problem! Vi hade en kul dag på ett vattenpalats, alla våra är riktiga vattendjur. Sen gjorde vi vad jag kunnat gå i döden för att lova att vi AAALDRIG skulle göra – vi var på Mc Donalds 🙁 Känner mig som en usel förälder, men ungarna var överlyckliga, det hör inte till vardagen att vi gör så`nt. Ja, ja, så är livet. Krya på lillan, och förstås på mini-lillan också, inte alls kul med sprutor… Tack förresten för inlägget om Malmö! Visst händer det saker, men var gör det inte det? Göteborg är inget paradis, min bror bor på Hisingen och där är det helt vansinnigt i vissa områden just nu, man tror inte det är sant hur folk håller på!

  3. Evelina

    Vi firade alla hjärtans dag med vab. 5-åring en fick hög feber och på kvällen feber -yrade hon och betedde sig så konstigt så jag blev riktigt rädd! Så hon var helt däckad hela dagen och Ida, som är jämngammal med Chloe var speedad och ville bara leka! Vi åt våfflor iaf så lite firande ☺

  4. Emelie

    Vad tråkigt att dagen inte blev som tänkt. Hoppas att alla mår bättre idag!

    Och visst gör det ont i mammahjärtat när de sticker ens lilla juvel, men vad bra att de kunde sticka i båda benen samtidigt. Min lilla fick vaccin förra veckan och då var det bara hennes vanliga sköterska som tog emot = hon blev stucken i ena benet först, grät, tröstades och fick sedan ett stick i andra benet också. Usch, vad ont det gjorde att se henne bli så ledsen en gång till ?

    Önskar er en härlig onsdag!

  5. Cecilia

    Så tråkigt! Hoppas förkylningen går över fort! Hade också en kass gårdag. Eller ja, både och. Lilltösen var hemma från föris pga hosta, men energi till tusen. Jag är höggravid och inte i mitt esse och det känner nog dottern på sig för hon var liksom lite extra jäklig mot mig igår. Sambon fick jobba över, sen skulle vi iväg och fixa på förskolan (föräldrakooperativ), kom hem hungriga och trötta..tur att vi kan visa kärlek övriga dagar också för igår fanns varken ork eller tid. Idag unnar jag mig finkaffe när dottern åter är på föris (och så packar jag bb-väskan wihooo!). Krya på er!

  6. Caroline

    Var en dag över bf igår, förkyld så in i bänken, maken ännu värre. Bakade småkakor av jordnötssmör, Nutella och oreokakor till mannen och fick själv rosor från Ica och Pepsi max, tycker det lilla räcker långt <3

  7. Caroline

    Var en dag över bf igår, förkyld så in i bänken, maken ännu värre. Bakade småkakor av jordnötssmör, Nutella och oreokakor till mannen och fick själv rosor från Ica och Pepsi max, tycker det lilla räcker <3