Claudia Galli Concha

Är Malmö en farlig stad?

När jag för ca 5 år sedan tog beslutet tillsammans med Manuel att skaffa oss ett boende i Malmö och flytta dit så var dom flesta människorna i min närhet väldigt frågande kring vårt beslut.

Hur kunde man välja Malmö framför Stockholm? Malmö ligger ju så långt ifrån storstaden…Men det dom flesta sa var. Är det inte farligt att bo i Malmö?

Och fortfarande är det nog den vanligaste frågan när jag säger att vi bor halva vår tid i Malmö.
Malmö!? Är inte det farligt?

Som sagt, jag haft Malmö som en av mina hemstäder nu i snart 5 år och jag ÄLSKAR den här staden. Den är helt fantastisk och jag har aldrig, verkligen aldrig känt mig rädd eller otrygg här.
Det händer mycket här, absolut, men det händer precis lika mycket i Stockholm och i Göteborg, men av någon anledning har media valt att förstärka den negativa bilden av Malmö, jag vet inte varför, men det måste vara så, för som sagt, på 5 år har jag aldrig varit rädd. Jag har aldrig sett ett bråk här, jag har knappt sett en full människa och då bor jag mitt i stan, om man är nere en kväll på Stureplan i Stockholm så ser man garanterat packade människor och slagsmål.

Malmö är en extremt barnvänlig stad med massor av grönområden, lugn trafik i stan, mycket att göra och allt på gångavstånd från city vilket ju är extremt lyxigt.

Jag är så glad att jag vågade ta steget och lära känna en ny stad och jag hoppas verkligen att vi kommer att fortsätta att spendera våra liv i båda städerna länge till, jag vill att Chloe och Celeste ska känna att både Stockholm och Malmö är deras hemstäder.

Så om det är någon av er läsare som är sugna på att flytta till Malmö så kan jag bara säga, gör det!
Ni kommer inte att ångra er!

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anneli

    Så dagen efter sker ännu en dödskjutning, under tidig kväll och mitt bland folk. Vem som helst. Visst är det tryggt och mysigt i Malmö, iallafall när man håller sig inom hemmets trygga väggar?

    1. Maria

      Jag må vara naiv men jag tror inte att vem som helst blir skjuten i huvudet.

      Om man väljer att stanna inne låter man också dessa få rötägg som finns i staden vinna. Om man ser det i ett större globalt perspektiv så är Malmö en väldigt säker stad.

      Jag känner mig iaf inte rädd för att gå på stan och tänker inte göra det i framtiden heller!

  2. Sara

    Tack för att du hjälper till att sprida en positiv bild av Malmö. Jag flyttade själv till Malmö 2012 och trivs jättebra! Sjävklart går man de större gatorna hem om man är ensam, sjävklart har man mobilen med sig. Fast var hade man inte gjort det?
    Visst händer här skit men det är också en väldigt trevlig stad! Lätt att känna sig välkommen då det finns något för alla här.