Claudia Galli Concha

Jag klarade en hel natt!

Först vill jag börja med att säga tack till all respons på Baby Blues inlägget. Och tack till alla er som skrev om era egna upplevelser. Tänk vad skönt det är att läsa om andra som har upplevt samma sak. Underbart. Tack. Ni är så fina.

Inatt var jag helt själv med tjejerna för första gången. Manuel skulle på ett tidigt möte imorse och var tvungen att åka igår kväll. Jag var nervös eftersom Chloe är i en period där hon vill ligga och hålla en i armen när man sover men jag rustade mig för en lång natt…och det blev faktiskt bra.

Jag tänkte visa sovrummet hur det ser ut nu under bebisperiod. Jag har bestämt att allt ska vara enkelt så jag har allt inom räckhåll. Om Celeste inte sover på mitt bröst så ligger hon i sitt Babynest så det har jag bredvid mig, där i ligger min bok, glasögon och en napp om jag behöver det under natten. Om Celeste är orolig och vill amma hela tiden kan jag tycka att det är skönt att tända läslampan och läsa lite.Sen har jag fjärrkontrollen till sängen (bästa amningssängen!) och amningskudden. Och på nattduksbordet har jag ett låtsasstearinljus som brinner hela natten eftersom jag tycker att det är skönt att se om Celeste vaknar.Så hur gick det inatt? Jo, Chloe vaknade vid 2 och ville att jag skulle ligga hos henne och kramas, vi har inte långt mellan rummen så jag kunde lämna Celeste inne hos mig. 20 minuter låg jag hos Chloe och hon somnade…likt en ninja tog jag mig in till sovrummet igen…efter 5 minuter grät Chloe igen. Då gick jag in och hämtade henne. Sen låg hon på ena sidan, Celeste på andra sidan i sitt Babynest och jag i mitten och jag trodde att det skulle bli kaos. Men det gick så bra! Vi alla somnade och alla sov väldigt gott i ca 3 timmar sen vaknade Celeste, men inte Chloe, så jag ammade i lugn och ro och sen sov vi igen. Imorse vaknade vi vid 7.30.Så det där som jag befarade att sova med båda var nästan lugnare för mig än att ha dom i varsitt rum, iallafall när jag var själv. Heja Heja!

Nu ska vi ut och leka på gården!

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. claudiagconcha

      Nej, det gör jag inte. Hon ammade väldigt lite mot slutet, några gånger i veckan, så när Celeste kom så var det inget konstigt för henne att sluta:). Kram!

  1. Petra

    när jag hade två småbarn samtidigt så var min stora nära på 4 år o lillebror 4v, när vi har hemma själva då sambon var utomlands på jobb.. men jag kommer i håg en av dom första kvällarna då stora var van att vi låg bredvid tills hon somnade o lillebror hade sin oroliga tid o behövde bäras.. hur jag gick vid sängen o sjöng men panik i bröstet för att lillebror inte var nöjd alls o det slutade med att båda barnen somnade o sov i 8h…. 🙂 det gav ju mig en massa självförtroende o att det får bli lite som det blir, men det funkar mer eller mindre!!

    1. claudiagconcha

      Eller hur!
      Ikväll lyckades jag med samma sak, Celeste ville vara i famnen och jag satt i sängen och sjöng för Chloe…och det gick!
      Då åker den imaginära superhjältecapen på;).
      Stor kram!

      1. Petra

        För mig har det betytt en enorm egen trygghet att klara av att vara själv med barnen, man vet aldrig hur livet blir eller vilka jobb man har, för oss har det varit viktigt att bygga en trygghet kring att vara en förälder hemma med barnen, givetvis underlätter detta även för att göra roliga saker ensam med vänner tex, jag har så många bekanta som inte har kunnat dela på sig under småbarns åren… Jag har nu tre trygga stora barn 17, 13 o 7 år. <3

  2. Maria

    Som jag laddade första natten själv med två! Mitt tips för att komma ur babyblues är att Kockum Fritid hade mamma-baby träning tisdagar och torsdagar när min yngsta var liten. Underbart skönt att få göra något själv som den lille kunde hänga med på. Dessutom var det ett fokus på att bygga upp kroppen inte att ”komma i form”. Behövde en blöja bytas under passet eller ett barn skrek var det helt ok. Musiken var låg och det var så sött att se en massa ungar i olika storlekar ligga där och vara med.