Claudia Galli Concha

Chloes första biobesök

Igår var det dags för Chloes allra första biobesök i livet. Vi gick iväg hemifrån vid 9.30 och filmen skulle börja klockan 10. Chloe hade tagit på sig sitt favorithalsband alldeles själv.

Det är en filmfestival för små barn i Malmö just nu som heter Smuff och det kändes självklart att vi som filmfamilj skulle ta med vår nya (förmodligen) filmarbetare (iallafall när det kommer till första extrajobben) på en hederlig bio.

Vi var ju båda lite undrande inför hur det skulle gå, skulle hon tycka om det överhuvudtaget, skulle hon bli rastlös, skulle hon tycka att det var läskigt när ljuset släcktes?

O, nej, hon älskade det! Hon satt och var helt inne i filmen Valle och Vilda Kanin, plus alla extra små kortfilmer gjorda av barn som visades innan. Jag tror att filmerna allt som allt var ca 45 min.

Jag hade med en klämmis och några kex och vatten, perfekt snacks till filmtittandet. Mot slutet av filmen började hon bli trött, haha, Manuel tittade på mig och sa – Precis som sin mamma…Vilket är helt sant. Jag hade nog kunnat vinna VM i att somna på bio. Men den här gången höll vi oss faktiskt vakna. Vi gosade…min fina prinsessa.  Det var så himla roligt att vara på bio tillsammans. Det ska vi fortsätta med!

Nu ska vi packa ihop oss och gå till Öppna Föris. Vi har blivit ett litet gäng som ses där nu på tisdagar och torsdagar och det är jätteroligt, det blir många samtal om barn och livet och allt där emellan, och så lite kaffe på det. Perfekt!

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Panora är verkligen en underskattat biograf i Malmö! Väldigt fint och visst är den gammalmodiga kiosken helt underbar? En del filmer där är samma som på SF och jag har då gått dit istället för att stödja dom. Lyxigt lugn biograf för riktiga bioälskare! …och nej jag får inte betalt för att skriva detta haha.
    Mysigt att Cloe gillade bio!

  2. Emelie Rahm

    Hej Claudia, jag undrar om du kan tipsa om någon bra öppen förskola i Malmö? Har en son på 11 månader och tycker att det hade varit fantastiskt roligt att komma ut lite mer och introducera han till andra barn 🙂 ha en fin dag!