Claudia Galli Concha

Dagens Mammaliv

Ju längre Chloe kommer från bebisåldern, ju mer känner jag att det blir tydligt att jag är en stay-at-home mamma. Kompisarna som har barn i samma ålder vill nu fika men utan barn för dom är på förskolan, lunchbesöken hamnar återigen på icke-barnvänliga ställen och plötsligt är det bara jag som rattar runt med en barnvagn.

MEN jag älskar det. Jag älskar mina dagar med Chloe. Den lilla människan har jag aldrig tråkigt med och visst missar jag saker ibland, som imorse hade jag tänkt gå på ett frukostseminarium som Loppi höll i gällande sociala medier (sånt som jag älskar!) men morgonen tog för lång tid och jag fick inte ihop pusslet med att få oss båda iordning och äta frukost innan klockan 7.30 när vi var tvungna att gå, så när klockan var 7 så la jag ner stressen och tog Chloe och satte mig och åt en långfrukost till klockan 9 istället.
Är det någonting som jag verkligen inte vill hålla på och utsätta Chloe för så är det stress. Jag tror att stress är dåligt för alla relationer oavsett om det är som par eller mellan föräldrar och barn eller ja, i alla relationer egentligen. Individuell stress kan jag njuta av, när jag har en deadline, eller måste fixa något eller ja, ni fattar men det där att stressa iväg med barn, få henne att äta snabbt, klä på sig snabbt, inte ha tid att ge henne utrymme för sina egna små göromål…nej, jag gillar inte det. Så vi tar det i vår takt, jag och minime, haha.

På eftermiddagen efter Chloes sovstund så gav jag henne lunch och sen gick vi till Humlegården som är den park som vi bor närmast, dom har en jättebra inhägnad lekplats som vi ofta besöker. Chloe har nästan sitt lilla schema när hon är där, första 20-30 minutrarna vill hon sitta i sandlådan och gräva och sila sand och fylla hinkar. Vi gör det tillsammans.Sen vill hon upptäcka och jag springer efter. Sista 10 minutrarna vill hon hålla handen och gå runt, då är hon ganska trött. Hon blir trött efter en timme på lekplatsen, det är väl alla intryck antar jag. Men hon älskar det och idag var det ju ett helt underbart väder.

Så det här var dagens (hemma) mammaliv…underbart!

Skriv gärna vad ni hittar på med era barn oavsett var ni bor! Vi kan ju alltid inspirera varandra!

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. helena

    Jag är hemma precis som dig. Har två barn tätt, äldsta blir 2 i november och minsta är 7 månader nu. Ca 3 ggr o veckan (av vardagarna) har vi nån aktivitet som öppna förskolan, sångstund i nån kyrka eller träff med mammakompis + barn. Sen är det skönt att bara ha dagar hemma också, och göra allt i barnens takt. Vi leker i deras lekrum, går till en lekpark eller leker i sandlådan i trädgården, målar med vattenfärg, osv. Minsta underhålls mycket av äldsta, superkul! Kan också säga att första månaderna vågade jag inte ge mig ut så mycket som nu med minsta då det var mitt i influensatider plus mycket amning och sov osv.. nu känner jag minsta bättre och vet vad hon vill, roligare och skönare nu tkr jag! Sen ska mannen va pappaledig och sen verkar båda förskola samtidigt nästa höst.

  2. Therese

    Låter helt underbart. Hur gamal är din lilla skatt. Jag är hemma med vår minsta som blir 2 i oktober.
    Vi har ”bara vara hemma dagar/ går till lekparken öppna förskolan. Försöker o inte planera alltför mkt utan tar dagar som den linne när stora systrarna är lämnade i skolan / förskolan

  3. Ellen

    Jag är också en hemma mamma, min dotter är samma ålder som Chloe, så kul att följa din blogg- tack för att du delar med av så mycket! Vi bor i Spanien, så dagarna spenderas mest på stranden, i lekparken på em när det är skugga. Annars hemma med lek, eller här finns det massor med lek ställen inomhus som är toppen när det är för varmt. Kan inte tänka mej nåt bättre ”jobb” än att vara hemma med mitt barn på heltid. Spännande att få se din barn kollektion snart, all lycka till dej! Xx

  4. Linda

    Precis som mig!! Mina mammavänner vill gå ut och dricka vin och ta en fika utan barn. Men jag känner verkligen inte för det.. Jag är fortfarande hemma med Ellie och jag vill vara med henne, vill ha henne med och precis som du vill inte stressa henne. Jag säger kanske till saker som är på morgonen för att jag vill känna av Ellies humör först. Vill inte behöva väcka henne ifall hon tar en sovmorgon! Jag hr inget sug efter att göra saker utan henne.. Väljer att vara med henne och Jonas hemma och mysa alla dagar i veckan mot att gå ut.. tycker inte mindre om min vänner för att jag säger så! Claudia, du får komma till Gävle med Chloe så kan vi göra mamma/barn saker 🙂 Jag jobbar ju på hotell så kan fixa rum billigt åt dig när du känner sug för nästa *bopåhotell* dagar ❤

  5. Janni

    Min äldsta pojke skolas in på dagis denna vecka och han e 3 1/2 år. Har haft han hemma sen han föddes å lillasyster hans blir 2 år i slutet på November. Idag bär pojken kom hem från dagis sov barnen en stund å jag målade lite plankor till lektornen som barnens pappa byggt till dom. Sen när dom vakna tog vi fyrhjulingen ut i skogen å letade stenar 🙂 alla dagar ser olika ut. Vi bor på Åland, på en bondgård. Vi är ute å går, kollar på kor, leker i skogen.. Ibland åker vi till Svergie till min pappa för att få lite miljöombyte. Älskar tiden me mina små! Å jag å ”lillasyster” kommer sakna storebror som nu får börja på dagis.

  6. Lena

    Tack för en underbar blogg! ❤️ Jag är hemma med vår lilla tjej på snart 2,5 år. I oktober väntar vi på att familjen ska bli fyra ??? Mina dagar med vår lilla tjej består av att läsa mängder med böcker, sjunga, lyssna på musik, baka, laga mat, hänga på lekplatsen & i vår trädgård, måla, leka med lera… Ja, allt sånt mysigt! Är en gåva att få vara hemma med denna lilla tjej ❤️

    1. claudiagconcha

      Underbart Sanna!
      Så bra skrivet!
      Den ska jag visa för folk som är negativa till att jag har Chloe hemma. Tack!
      Kram!