Inget slår ju någonsin mexikansk mat. Om ni frågar mig. Åh! Jag älskar det.
Kryddorna. Koriander. Spiskummin…Mums!
Här kommer ett toppenrecept!
Ingredienser
Portioner: 4
700 g Kycklinglårfile Färsk
1 st Röd Paprika
1 st Rödlök
1.5 st Lime
1.5 tsk Paprika Krydda
1 krm Spiskummin
1 tsk Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
3 msk Olivolja
Tillbehör:
1 dl Matlagningsyoghurt Turkisk
100 g Riven Ost
360 g Tortilla Wrap
Jag valde at göra en tomatsallad med koriander och en guacamole till. Mums!
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100 grader.
Kyckling: Skala löken och tvätta paprikan. Skär lök,
paprika och kycklingfiléerna i strimlor.
Lägg allt i en stor bunke och pressa över limesaft och
tillsätt olivoljan. Krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Blanda om ordentligt och låt marinera ca 5 min.
2. Salsa: Mixa eller finhacka tomaterna och blanda med limesaft, honung, chilipulver, korianderblad, salt och peppar.
3. Guacamole: Mixa avokadon med hjälp av en stavmixer tillsammans med limesaft, pressad vitlök, korianderblad, salt och peppar.
4. Kyckling: Stek kyckling och grönsaker i en het panna i lite olivolja tills kycklingen är helt genomstekt.
5. Värm bröden någon minut i ugnen.
Servera kycklingen i tortillabröd med salsa, guacamole, yoghurt och riven ost.