Claudia Galli Concha

Väldigt god middag på bara 5 minuter!

DSC06201-2Ok, det är ju lite fusk det här men vad spelar det för roll?
Jag är ingen mästerkock, alls! Men jag tycker om att äta hemma utan att det är hämtmat så då får man fuska lite ibland.

Den här rätten gör jag ofta. Och den tar verkligen 5 minuter!DSC06204-2Man köper varmrökt lax (steka fryst lax om man vill, det blir lite billigare) och kräftstjärtar (om man vill, det räcker med laxen) och så köper man färdig sparrissoppa, värm soppan, smula ner lax och kräftstjärtar, man kan om man vill toppa med lite rostade pinjenötter också:). Det här tar på riktigt ca 3 minuter att göra så då har du 2 minuter kvar att skära till en god sallad på. Perfekt!DSC06209-2 DSC06211-2Varför ska man göra det svårt för sig?

Är det någon av er som har såna här ”snabbmats” tips?DSC06213-2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sabina

    Snabba kyckling-wraps!
    Du behöver:
    Kyckling (brukar köpa färdiggrillad, smidigt!)
    Tortillabröd
    Tomater
    Rödlök
    Färsk persilja
    Créme Fraiche
    Sambal Olek
    Vitlök
    Riven ost
    Salt & peppar

    Gör så här:
    Rensa kycklingen och skär i bitar
    Hacka tomater, lök och persilja
    Blanda allt i en bunke med créme fraiche
    Smaka av med sambal Olek, vitlök och kryddor
    Lägg en klick av röran i ett tortillabröd och rulla till en rulle
    Strö på riven ost och skjuts in i ugnen, ca 185 grader i 10 minuter.. Servera på ruccolabädd

    Kan göras som små förrätter eller huvudrätt, alla jag bjudit dessa rullar på har älskat de!

    Roligt med mattips, lätt att det blir samma saker som serveras!

    Lycka till!

  2. Isabella

    Hett tips om man gillar thailändsk curry ala Spicy Hot och såna ställen :).

    En påse wokgrönsaker
    Kycklingfilé (vill man köra vegetariskt så kör man endast på woken)
    Currypaste
    Fiskolja
    Soja
    Kokosmjölk
    Ris eller nudlar

    Fräs wokgrönsakerna tills de är tinade och knapriga, för över i en tallrik. Stek kycklingen och gör om samma procedur. Ha i några matskedar currypaste i den tomma stekpannan och låt det ”smälta”. Ha i kokosmjölken (vi använder en burk som räcker till 2 matglada personer :)) och blanda samman. Ha i lite fiskolja. För över grönsakerna och kycklingen och låt allt puttra i någon minut. Ha i lite soja för smakens skull. Servera tillsammans med ris eller nudlar. Blir hur gott som helst och tar inte speciellt lång tid att göra!

  3. Karoline

    Här kommer ett busenkelt tips från mig:
    jag gör en kräftstjärtsoppa som tar ca 15-20 min att göra,
    riv 2 stora morötter, stekes i grytan med en klick smör pudra över vetemjöl.
    Häll på ca 6 dl vatten och grov svart peppar.
    Kokas upp och puttra någon minut.
    Ta ett paket cremefreiche 2 dl, 1 paket kräftost 400 g( stort paket) ner i vattnet, tillsätt lite spad från kräftstjärtarna, låt koka samman en stund, lägg i kräftstjärtar innan servering. strö lite dill på toppen.
    Under tiden du gör soppan kan du slänga in några bakeoff frallor ugnen att doppa i soppan.
    Vill man spica till det tar du lite chilekrydda på.
    Kan även ha kokt torskfile bitar i för matigare soppa.
    Busenkelt supergott, både som middag och en enkel förrätt.
    Värd att testa.