Claudia Galli Concha

Vintersaker vi behöver skaffa

Fick en otroligt bra fråga igår av Anicka:

Idag var jag på baby sångstund (jätteroligt!) När vi mammor satt och fikade efteråt, kom vintern på tal. Åkpåsar, overall, mössor vantar You name it! Där satt vi första gångs mammor och kände oss vilsna. Hur ska man tänka! Vad behövs. Vilken storlek?
Hur har du tänkt? Hittat nåt fint?

När jag läste den här kommentera slog det mig (som den förstagångsmamma jag är) att, just det! Det kommer ju en vinter snart, haha, hur gör vi då? Om jag ska vara helt ärlig med er så var jag tvungen att Googla åkpåse+sittdel eftersom Chloe inte har sin liggdel längre och jag inte automatiskt förstod hur det funkade. Och såklart så var det ju så smidigt så att det verkar som att i princip alla åkpåsar har färdigsydda hål så att man trär in selen i hålen och vips så har man en varm bebis i sittdelen.

Så då började jag kolla runt på åkpåsar, både nytt och begagnat, på Blocket finns det massor och även på Tradera. Så vet ni något speciellt märke ni är ute efter så så sök där, så mycket billigare OCH bättre för miljön.

Men jag hittade faktiskt dom här:Namnlöst-1Visst är dom helt otroligt fina!
Dom fanns på Jollyroom och till ett alldeles utmärkt rea-pris (50%), den svarta och vita kostar 599:- och dom andra två kostar 499:-! Otroligt bra pris, nästan samma som begagnat priser och det är ju riktigt bra. Sen vet jag ingenting om vilka som är bra men varm stoppning och vind och vatten avstötande låter ju bra. Jag blev sugen på den turkosa till Chloe, känns som att den kan pigga upp bra i vintermörkret.

Vad det gäller overaller vet jag inte. Tips någon!? Hur varm overall behöver man ha till en 9 månaders bebis om man har åkpåse i vagnen? Det får ju inte bli för varmt heller?

Mössor och vantar har jag hittat några, slänger upp en bild på de ikväll, men det finns mycket fint på både HM och Lindex som jag har sett.

Storleksmässigt tror jag att man ska tänka som allt till snabb-växande bebisar, hellre för stort än för smått. Chloe är mellan 68-74 nu så jag kommer att köpa 80 i hennes vinterplagg.

Som sagt, lämna gärna era tips på bra overaller till bebis!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. anna

    Vi har köpt en ordentlig vinteroverall till vår knatte som är 9 månader. I och med att han har en storebror så kommer vi vara ute ganska mkt och om jag känner lillebror rätt så kommer han inte uppskatta att sitta i vagnen och titta på…så vi köpte en overall från Isbjörn, de gör grymma kläder och tänker mkt på hållbarhet och miljö! Storebror har en hel del kläder därifrån och vi är supernöjda!

  2. Therese

    Älskar polaren pyret när det kommer till ytterkläder vår som vinter…
    Bebis,mellan,eller stort barn!

    Deras flecce är underbar och advändningsbar håll utkik efter såna i jul på rean!!!

  3. Cattis

    Hej! Vill bara tipsa om att köpa en åkpåse med äkta lammskinn. Den andas och gör att barnet varken fryser eller svettas oavsett väder. Vi har använt vår både på höst, vinter och vår. Min son är snart 3 och vi har det i vagnen fortfarande. Bästa investeringen tror jag!

  4. Linda

    Jag har köpt både och till Ellie faktiskt.. overallen är ju väldigt bra om man åker en del bil så de bara är att knäppa/dra upp.. åkpåse är ju otroligt lämpligt att ha om man är ute mycket i vagn och stannar till på många ställen, butiker och fik mm 🙂 vad jag har hört av mina vänner med barn är lindebergs overaller jättebra 🙂

  5. Maria

    Har lånat en POP windfleece! De flesta vinterkläder verkar var väl tilltagna i storleken och våra små växer ju snart inte riktigt i samma takt längre.. Storlek 80 finns det ju de som är 2 år som fortfarande kan ha beroende på märke.. Ta med C och prova! Fårskinn är gött

  6. Malin Lindfeldt

    Vi verkar ha samma åsikt allihop Min dotter är född 31 mars i år, så vi har ganska jämngamla barn
    Vi har också bara åkpåse och fleeceoverall. Dumt att lägga ut onödiga pengar på en riktig overall när de inte är uppe och rör sig. Annat blir det nästa vinter när vi ska vara ute och leka

  7. sandra

    Hej.
    Jag hade i vintras till min son en windfleeceoverall från polarn o pyret( världens bästa köp) och en filt om det var plusgrader eller nån enstaka minusgrad. Vid kallare körde jag overall o åkpåse. Men satsa på en sån overall, superbra att ha både i bilbarnstolen o vagnen o lagom varm.

    1. Therese

      Ja! PoP windfleece – jag älskar dem! Både overall till bebis och som jacka till större barn. Lätt bästa köpen! Så bra med vindtätt om de vill komma upp ur vagnen utomhus.

  8. Linda Griffin

    Vi hade vanliga kläder, plus en varmare kofta, mössa och vantar i åkpåsen i vintras. Vår son är född i juni och låg fortfarande i liggvagn större delen av vintern. När han blev mer rörlig och satt upp, så hade vi en tjockare fleecejacka, men tunnare nertill. Bor i Genarp, i Skåne…så det blev ju nästan ingen vinter hehe

  9. Anna

    Ja vinterkläder, vilken djungel!

    Jag tror att vår plan är att ha en fleeceoverall i åkpåse till att börja med. Som ni varit inne på blir det nog varmt med overall och åkpåse.

    Sen om sonen skulle börja gå framåt våren och det fortfarande är vinterkallt får man kanske komplettera med en ”riktig” overall då. Och då köpa begagnat eller på rea om det snart är vår.

  10. Stina K

    I vagnen med åkpåsen har jag inte använt overall i Skåne..Klär på varmt på överkroppen(för min son vill såklart ha armarna utanför åkpåsen) med mössa och ev vantar. Blir ju varmt i åkpåsen. Dock olika på vilken åkpåse man har och hur kallt det är. Men jag personligen tror det är bättre med lager på lager än overall, inte bra med för varma barn. Sen får man självklart känna efter på sin bebis /sitt barn. Oj vilken lång kommentar det blev haha.

  11. Lisa

    Hej,
    Har du åkpåsen räcker det med en tunn fleece overall alternativt lite tjockare jacka om hon sitter i vagnen. Min pojk var 6- 7 månader förra vintern o hade då bara vinteroverall i vagnen, dock satt han på ett fårskinn. Ang. storleken på kläder, ytterplagg vinter upplever jag som större i storleken, tror du klarar dig med 74.
    Kram