I samarbete med AvikoIgår kväll var det äntligen dags för middagen som jag har planerat ihop med Aviko under en tid.
Jag fick bjuda ner några vänner och bloggkollegor från Stockholm och vi alla skulle få smaka och testa på Avikos potatisprodukter tillagade av en riktig kock. Så lyxigt!
Angelica och Jessica som har gått från att vara bloggkollegor till vänner kom ner på eftermiddagen och jag åkte till hotellet, Ängavallen Gård för att hänga med dom.
Vid 17 började festligheterna och vi tog oss ner till en gårdsbutikslokal där Aviko hade styrt upp med mysig dukning, tända ljus och massor av olika drycker att välja på.
Först fick vi en presentation av företaget, kocken berättade vad vi skulle äta under kvällen och sen skålade vi i bubbel (jag i äppelmust:)).Vid 18.30 fick vi alla en fotokurs i hur man bäst fotar mat och vad ,man ska tänka på av kvällens fotograf Jonas Berlin Klintberg (som har tagit en del av dom här fina bilderna!).
Vi fick lära oss en massa roliga och spännande saker, vi fick även en snabbgenomgång av slutare och bländare och alla dom där inställningarna på kameran som jag har lärt mig och hört om 100 gånger men som jag av någon anledning aldrig kommer ihåg.
Vi pratade, vitbalans, skärpedjup och bästa filterapparna. Drömmen för en bloggare med fotointresse.Sen började maten komma in…allt var så galet gott och vi fotade loss med alla våra nya skills.
Det är så befriande att hänga med andra bloggare för det är plötsligt helt ok att lägga mer tid på att ta fina bilder av maten än att äta den, haha, nej, riktigt så är det inte men man hugger ju inte in direkt när maten kommer på bordet. Det är alltid en stunds tystnad, flytta runt saker på bordet och lite fotoljud innan man börja äta.
Den här kycklingburgaren var kvällens absolut godaste rätt tyckte jag, allt var gott, verkligen, men den här var något alldeles extra.Här fick vi testa en av Avikos alla potatisgratänger tillsammans med skaldjur, otroligt god.
Aviko är ett företag som gör just massor av olika frysta potatisprodukter för hemmabruk och restaurang.
För hemmabruk finns det olika potatisgratänger, potatisbakelser och sweet potato fries (min solklara favorit). Här kan ni läsa allt om Avikos produkter.
Och igår fick vi verkligen chansen att testa alla olika produkter och jag måste säga att det är en otroligt bra smakupplevelse man får till ett väldigt bra pris.
Det kommer att bli många sweet potato fries kvällar hos oss.Underbara Angelica in actionSom sagt, det blev en helt underbar och lyxig kväll och vi fick så mycket service och uppassning hela kvällen, jag tror att vi alla somnade väldigt mätta, nöjda och upprymda efter kvällen.
Jag hade verkligen längtat efter en riktig tjejkväll och det här blev helt perfekt!
Tack Aviko för en underbar kväll!
P & K Claudia
★
Potatis!!! <3
Jag vet! Så gott!