Claudia Galli Concha

Torsk & Lax

Nu ska det lagas mat. Eller jag har redan lagat. Nu tycker jag att ni ska laga.
Självklart är det min svärmors recept. Min svärmor som providar oss med en hel del mat varje vecka men hon föder även ett intresse hos mig. Hon lagar många enkla rätter, något som passar mig perfekt. Jag kommer aldrig bli en pulled pork kock som står i timmar i köket, tror jag. Jag ska aldrig säga aldrig men i nuläget är jag glad om maxtiden ligger på ca 30 minuter från start till slut. Det gör det här receptet. Här kommer det. Beskrivet på mitt sätt. Haha. Hör av er om ni har frågor. ♥
 
Det här behöver du till 2 pers:
 
2-3 bitar fryst lax (känn själva hur mycket ni vill äta var, vi brukar köra på 5 bitar totalt)
2-3 bitar fryst torsk
olivolja
vitlök
citron
färsk basilika
salt/citronpeppar
sparris

 
Tina fisken.
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll olja i en ugnsform.
Dela fisken i bitar.
Pressa en vitlöksklyfta över fisken och lägg lite i oljan på botten.
Pressa en halv citron över fisken.
Ha lite salt och citronpeppar över allt.
Skär sparrisen i bitar och lägg ner i formen.
Strö över färsk basilika.
 
 
In i ugnen i ca 15-20 minuter.
 
Färdigt!
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katarina

    Detta är en rätt som till stor del lagar sig själv. Sånt gillas skarpt ! Enkelt beskrivet – Tack!
    Passar mig som inte längre äter kött och som behöver variation på fiskrätter. Ha en fin dag:)