Claudia Galli Concha

Nyhetsmorgon

Ja, imorse klockan 05.40 ringde klockan och vi gick upp.
 
Vi skulle nämligen utsätta oss för det jag aldrig trodde skulle ske. Vi skulle laga mat live i tv. Galenskap.
 
Men vi tog oss med tusen ingredienser och skålar och tillbehör till TV4 och gav nog tittarna en ganska klar och tydlig bild av hur det går till hemma i vårt kök. Kaos. Och mycket skratt. Svärmor Inés var bossen i köket och jag och Manuel gjorde som vi blev tillsagda…Som det brukar vara;).
 
Det blev en rolig upplevelse och jag tror att maten var succé, det kändes så när t.o.m kameramännen stod i kö för att få en pirog när vi var klara för dagen när vi var klara för dagen.
 
Lägger snart upp ett klipp från idag. 
 
Här är en länk till receptet på empanadas. Kakreceptet hittar du längst ner i inlägget.
 
Hoppas att ni har en skön söndag! 
 
Ni missar inte ”Äntligen Helg” ikväll va? (kanal 5, 21.00)
 
 
Alfajores
 
 Alfajores    ca 20 st

Ungstemp: 175 grader

 

3 ½ dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

¾ dl florsocker

200 g margarin eller smör

Fyllning: Dulce De Leche

Garnering: Florsocker.

 

Hacka samman mjöl, socker och matfett.

Arbeta ihop en deg.

Kavla ut degen, ta ut rundlar med hjälp av lämpligt föremål, ca 5-6 cm i diameter.

Grädda mitt i ugnen i 8 min, kakorna ska vara gyllenbruna runt kanterna.

Lägg samman kakorna två och två med Dulce de Leche emellan.

Sikta lite florsocker över kakorna .

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eve

    Fick inte ihop degen, blev tvungen att använda 0,5 dl mjölk. Och de blev inte heller klara i ugnen efter 8min, snarare 20. Vad gör jag för fel?