Min paradrätt – hade jag fått välja en rätt att äta resten av livet så är denna topp 5! Pasta pesto med serranochips och rostade pinjenötter !
Du behöver
Stort paket med serranoskinka
Pasta
1 påsen Pinjenötter
Stor burk med pesto 280 g
1 kartong med småtomater
2 dl riven parmesan
1 kruka basilika
Flingsalt
Peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg upp skinkan på bakplåtspapper på en ugnssäkerform. In i ugnen 8-10 min. De är lite mjuka när du plockat ut dom men de blir krispiga när ni lägger dom på en tallrik och de får svalna!
Koka upp rikligt med vatten och salta. Ha i pastan. Rosta pinjenötterna och lägg åt sidan. Ner med olivolja i en stekpanna och stek tomaterna på låg värme. När de är mjuka häll ner hela peston och låt smälta. Ner med den avrunna och klara pastan i pesto och tomatblandningen. Blanda väl och peppra och ta flingsalt. Lägg upp på tallrik. Ha över färskt riven parmesan, rostade pinjenötter, färsk basilika och serranochips- NJUT!
#pasta #pastalover #pastarecept
—