Spetskål med riven parmesan, pinjenötter, citron och pricken över i:et brynt smör med soja och vitlök.
Du behöver
Minutfile av kyckling
Spetskål
50 gram smör
1,5 matsked soja
1/2 riven vitlök
Panko
Mjöl
1-2 ägg beroende på hur mycket kyckling du gör
Pinjenötter
Parmesan
Gör så här
Skiva spetskålen i 4 lika delar och stek i smör och olja.
Ner med smöret i en kastrull och hetta upp tills den blivit nötigt brun och luktar kola. När det är klart håller du ner soja och river ner vitlöken. Ställ åt sidan.
När du har stekt spetskålen mjuk och att den fått färg på alla sidor lägger du den på ett fat.
Panera kycklingen i mjöl, ägg och sist panko . Stek i smör och olja ett par minuter på varje sida på medelhög värme. Sänk värmen och låt kycklingen bli klar.
Häll på smöret över spetskålen, riv över färsk parmesan, ha över rostade pinjenötter och pressa över lite citron.
—