Jannike Ebbing

Bao bun

Bao bun med krispigt sidfläsk och massa goda tillbehör!
Du behöver
Rimmad sidfläsk
1 dl hoisinsås
Halv gurka
2 matskedar risvinäger
1 matsked socker
Sesamolja
5 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
Rostade sesamfrön
Sirracha majonäs
Majonäs
Gör så här
Blanda 0,5 dl vatten med risvinäger, socker och lite droppar sesamolja. Riv eller hacka 2 matskedar ingefära. Skiva gurkan tunt och blanda runt låt ligga i minst 10 min. Ställ in i kylen.
Skiva sidfläsket i små bitar och stek i lite olja , stek tills det blivit riktigt krispigt. Blanda 1 dl hoisinsås med en riven vitlök, lite honung ca 2 teskedar och 1 – 2 matskedar riven ingefära. Häll ner i stekpannan med köttet när det är klart och låt steka med i någon minut.
Servera med bao bun bröd. Koriander, rostade sesamfrön, jordnötter, salladslök, sirracha majonäs, vanlig majonäs!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.