Jannike Ebbing

Chilicheese

Friterad ost
1 påse Santa Maria Tortilla Chips Cheese & Jalapeño
1 burk Santa Maria Green Jalapeño Hot
1 burk Santa Maria Chunky Salsa
1 påsen med runda ostar ca 10 stycken.
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 liter rapsolja eller frityrolja
Flingsalt
Gör så här:
Ha en hög kastrull och häll i oljan och låt den stiga till 180 grader, detta kollar du enkelt med en sticka som du använder i kött.
Ta fram tre olika skålar och ha i mjöl i en, ägg i en som du vispar upp och i den sista ska du ha finkrossade Santa Maria Tortilla Chips Cheese & Jalapeño. Ett tips är att lägga chipsen i en påse som du sen slår sönder med en kavel, då blir de riktigt finkrossade!
Ta fram burken Santa Maria Green Jalapeño Hot och välj ut de lite mindre bitarna, lika många som du har ostar. Gör ett litet snitt i osten och pressa ner jalapeñon och tryck ihop öppningen med fingrarna.
Doppa osten först i mjöl, sen ägg och sen tortillachipsen, sen doppar du chipsen en gång till i äggen och sen i chipsen igen! Så gör du med alla ostarna och fritera dom en i taget med en hålslev, detta tar bara några sekunder för dom att bli gyllene! Lägg upp dom på lite papper och låt överflödig olja rinna bort. Ta på lite flingsalt.
Servera direkt med en god salsa från Santa Maria eller en god crème fraiche!


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.