Jannike Ebbing

Hur orkar alla?

 

 

Omg, dessa veckor har ju varit brutala för oss som par, föräldrar och anställda. Hur i helsike orkar alla föräldrar? På riktigt, jag är helt slut av att jobba och vabba och styra med allt. Oliver har seriöst varit sjuk från och till i över 5 veckor. Förkyld, hostar så han kräks på nätterna, feber från och till, 8 tänder som kom samtidigt och som grädde på moset ÖGONINFLAMMATION.  Alltså va fan hahahaa. Är det något skämt det här eller? Förskolan i all ära men vart kommer alla virus och bakterier ifrån. Jag och min kille har klarat oss från allt förutom hostan. Jag tror att ta av honom kläderna i hallen och tvätta av honom har gjort att vi sluppit bli sjuka men det räddar inte honom.

 

Just nu är jag rädd för Oliver för att han ska smitta mig med ögoninflammation haha, fy fan jag spritar hans händer och vill helst inte vara så nära ( omg så taskig jag är haha )  , det är något av det värsta jag vet och det tar sån tiiiiid att bli av med det. Han har liksom inte varit på förskolan sedan förra veckan…..han är dessutom aspigg det är ju bara kladd i ögonen liksom. Inte så att man kan gå någonstans med honom för då sprider vi smittan vidare.

 

Igår somnade vi båda 21.30 och blev väckta av att Oliver hostade så mycket så han kräktes i vår säng, vi orkade inte ens byta lakanen – då förstår ni hur slitna man är efter flera veckor av detta.

 

 

Nej, jag och min kille hade behövt en paus från blöjor och allt som har med snor och 5 uppvak varje natt. När ska man hinna vara romantiska och ens orka be vår nanny komma så vi kan gå ut och äta, ut och äta????? Jag vill att vår nanny kommer och tar vår son hemifrån så vi kan sova istället hahahha. Så jäkla sjukt. Vi är liksom så trötta när O somnar vid 19 , jag vill bara kidnappa iväg min kille på en romatisk resa och skämma bort honom och mig med massage, sol och massa mat och hela nätter, gud börjar nästan gråta av tanken. Haha , stabil tjej det här.

 

Har ni några tips? Och säg inte våra föräldrar för de kan inte.

Vabbar alla lika mycket i början?

 

 

Att skaffa fler barn? Det känns ju som en ekvation som absolut inte går ihop, ni som har fler än två ni är ju maskiner vilka jäkla hjältar alltså haha!

 

 

 

___________________________________

 

Sitter och jobbar och känner att hjärnan är helt mosig efter ett par nätter så här och min stubin är inte så lång just nu. Det bästa med denna dag är att vår älskade städerska gör hemmet rent och att jag ska köpa med mig riktigt god take away mat till oss ikväll och vi ska ta mig tusan titta på någon resa till vinter, vi behöver något att längta till när nätterna blir så där långa.

 

 

En stor jäkla kram till alla föräldrar som är här inne och läser och som kämpar FAN va duktiga vi är!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nat

    Håll ut det blir bättre
    första året tycker jag är värst, vår 3.a var sjuk varannan vecka nästan hela första terminen. Våra söner har klarat sig bättre med bara någon sjukdag per termin.
    Man får bara ta några djupa andetag och inse att livet aldrig blir så lätt som det var innan barn igen 😉 och sen njuta av att få vara hemma och gossa med små febriga småttingar (det gäller dock inte vid kräksjuka som bara är rent vidrigt)

  2. Tanja

    Första året på förskolan var våran son sjuk ofta. typ 7 öroninflammationer, förkylningar, feber, ögoninflammation, magsjuka. You name it och han hade det :/ var ett tufft år men blev betydligt bättre efter det. Barn nr 2 klarade sig mycket bättre första året på fsk, förmodligen för att hon var van vid storebror hemma. Nu är dom snart 5 år och 9 år. Tiden går fort.

  3. T

    Första året på förskolan var våran son sjuk ofta. typ 7 öroninflammationer, förkylningar, feber, ögoninflammation, magsjuka. You name it och han hade det :/ var ett tufft år men blev betydligt bättre efter det. Barn nr 2 klarade sig mycket bättre första året på fsk, förmodligen för att hon var van vid storebror hemma. Nu är dom snart 5 år och 9 år. Tiden går fort.

  4. Karina

    Ett litet barns första år på förskola är väldigt uttröttande med alla sjukdomar de får, minst sju virusinfektioner och sen lite bakterier därtill. Sen bygger de däremot upp sitt immunförsvar väldigt bra och blir mer motståndskraftiga. Håll ut! det blir bättre efter ca två nätters nattsömn så hämtar du upp dig bra. Kroppen är fantastisk på att återhämta sig. Ett tips är att tvätta ögonen ofta på honom flera gånger/dag med ljummet vatten och bomullsbands OBS! Utifrån och in (annars drar man ut det i ögonen)
    Det blir snart bättre!!

  5. Anna

    Det är såhär i början! Alla barn måste gå igenom en period när de bygger upp sitt immunförsvar. Om det inte är nu så är det senare. Det är jättevanligt att de blir supersjuka och OFTA. Vi vabbade varannan vecka första året och nu när han blivit två år så har det börjat lugna ner sig. Men vi har gått igenom influensa, magsjuka, svinkoppor, ögoninflammation x 2, krupp och otaliga förkylningar med feber. Skitjobbigt men det är tyvärr bara å bita ihop! 🙁

  6. Caroline

    Jag har fyra barn. Tvillingpojkar på 4,5år, son på 9år och dotter på 11år. Det var absolut värst med dottern när hon började på förskolan. Sjuk jämt! Tvillingpojkarna är nästan aldrig sjuka. Det är som att de andra barnen blir resistenta så håll ut ??
    Jag är tyvärr skild nu också så varannan vecka får jag ta allt själv. Då tackar man gud att man får sova och återhämta sig varannan vecka.

  7. Caroline

    Jag har fyra barn. Tvillingpojkar på 4,5år, son på 9år och dotter på 11år. Det var absolut värst med dottern när hon började på förskolan. Sjuk jämt! Tvillingpojkarna är nästan aldrig sjuka. Det är som att de andra barnen blir resistenta så håll ut ??

  8. Charlotta

    Känner precis som dig, att man hellre sover än går ut och är romantiska.
    Vår nr 1 fick grupp vid 9mån, därefter började typ 1,5års helvete där han var sjuk konstant.. Han klarade ca 5 dagar på förskolan, sen fick han skithög feber och krupp då och då.. Blev ju inte bättre av att jag plussade på stickan 1v före hans första kruppanfall.. Så gravid med foglossning från h–vetet och en konstant sjuk son och frekventa akutbesök, följt av ett spädbarn och en konstant sjuk storebror körde totalt slut på mig.. Jag och sambon gjorde inget tillsammans under denna tid, för jag orkade inte.. Trodde fasen aldrig hjärnan och orken skulle komma tillbaka, men nu när äldsta är 2år o 8mån och minsta 1år och 4månader känner jag ändå att livet börjat återvända. Jag orkar träffa vänner, umgås med sambon osv. Så för våran del tog ju verkligen vårt gemensamma vuxenliv en paus. Under denna tid har jag verkligen försökt tänka att det ändå är en relativt kort tid och de viktigaste för mig var att försöka sova när jag kunde för att inte bränna ut mig totalt.
    Så till dig, Det är en tid de kommer vara tungt, men de blir bättre!

  9. Roro

    Tänk dig att man ammar sin 9 månaders bebis o samtidigt är på akuten med bebisen o råkar veta att man gravid igen för 4 gången ?. Vabb tar aldrig slut hemma hos oss?

  10. Sofie Larsson

    Ja det blir ju tyvärr värre när tvåan kommer ? När vår nr 2 började Fsk så härjade världens vidrigaste vinterkräksjuka. I SEX VECKOR var någon i familjen kräksjuk – vidrigt! Det bara tog om på barnen och flera andra barn på fsk. Jag klorade ner hela huset och tvättade ALLA textiler, soffa, sängkläder, handdukar, gardiner, mattor slängdes.. you name it we did it ?
    Men nu när barnen är 4,5år samt 3år så är allt lite lättare… färre sjukdomar och mer sömn. Så det blir bättre ?

  11. Lisa

    Kämpa, det är tufft men det blir bättre! Om inte annat så uppskattar man när dom väl är anorexia o sover ? kan varmt rekommendera att badda en pad med linsvätska o tvätta din sons ögon med, utifrån och in! Har varit super när mina åkt på ögoninflammation!

  12. Cissi

    Den största anledningen till alla baciller på förskolan är att vissa föräldrar lämnar tillbaka sitt barn för tidigt. För de har något viktigt på jobbet. Ger de en Alvedon som släpper runt lunch och sen när man (hej, förskollärare här??) ringer hem de med feber så ba; nej men. Hen som varit så pigg! ?
    Tror ni tänker rätt att titta på resa i vinter, det är många som gör så. Guld värt att få slappna av några veckor.

  13. Maria

    Japp så är det! Första året med första sonen så var han som klockan: friskt tre veckor, sjuk tre dagar. Jag gick hem tidigt var tredje torsdag för att hämta sjukt barn haha.. Härliga långhelger. Ögoninflammation typ 20 ggr. Maken fick det också. Humor på hög nivå. De gick runt helt Pink Eyed båda två. Men det går över. Man får ta det med ro. Se tillbaka på det och skratta.

  14. Johanna

    Ni kan inte få barnvakt från föräldrar el nanny om ni typ tar en mini weekend fred-månd? Det gjorde jag o min man då o då för att vila upp oss o inte bara vara föräldrar. Guld värt!

  15. MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap

    Det är skittufft den första tiden när de går på förskolan men tack och lov så blir det bättre! Även om det i perioder är mer intensivt av och till. Men det är vidrigt hur mycket det sliter, jag förstår precis hur du känner <3 Kämpa kämpa!! Ni är grymma!!!

  16. Hanna

    Är själv inne i samma cirkel. Vill bara gråta ut alla floder. Får ingen sömn. Har tre barn och alla är sjuka. En sjuåring som är lite förkyld, en extremt förkyld ettåring med hosta och uppvak på nätterna och en tio åring inne på 4e dagen med feber. Har levt i min morgonrock och toffs i några dagar nu. Och min hals börjar sticka ????. Har inte heller någon som kan komma och hjälpa till med lite avlastning.

  17. Elin

    Första året på förskolan är ett helvete. En vecka utan vab var som en lottovinst. Så har det varit för båda mina pojkar. Feber, förkylning, magsjukor, ögoninflammation, ja allt gick vi igenom x 3 förra året. Nu är min yngsta inne på sitt andra år på förskolan och det är så mycket bättre nu. Han har helt annat immunförsvar och är äldre nu. Så det blir bättre! Men man är en zombie när barnen är sjuka, så jag förstår dina känsla. Det du beskriver är exakt som vi kände för ett år sedan när vår yngsta var sjuk heeela tiden. Försök ta varannan natt och var ledig och ”bara” vabba om det går.

    1. bisse7

      Skönt på något sätt att se att man inte är ensamma i vabb-träsket. Ja i natt sover jag i ett eget rum känner jag. Ska iväg på stan och hitta öronproppar som utesluter ALLT ljud så jag sover vidare haha KRAM till dig

  18. Elin

    Första året på förskolan är ett helvete. En vecka utan vab var som en lottovinst. Så har det varit för båda mina pojkar. Feber, förkylning, magsjukor, ögoninflammation, ja allt gick vi igenom x 3 förra året. Nu är min yngsta inne på sitt andra år på förskolan och det är så mycket bättre nu. Han har helt annat immunförsvar och är äldre nu. Så det blir bättre! Men man är en zombie när barnen är sjuka, så jag förstår dina känsla. Det du beskriver är exakt som vi kände för ett år sedan när vår yngsta var sjuk heeela tiden. Försök ta varannan natt och var ledig och ”bara” vabba om det går, dvs släpp jobbet nån dag och bara vabba.

  19. Jemma

    Och glöm inte. Det går över. Det känns som en evighet nu men det blir bättre. Min dotter har inte sovit en hel natt sedan hon föddes. Hon är 20 månader. Vissa nätter vaknar hon varje 20 min.

    1. bisse7

      Åh herregud, ja du har ju rätt med det där med bakterier, han äter och kladdar på allt men jag vill inte att han ska dra in det i hemmet så det är därför jag tvättar honom och kläderna alltid. Vi har ju klarat oss utan sjukdom så jag hoppas det är anledningen 🙂

      Ja jag krampar fast i det där att det ska bli bättre, tusen tack för pepp

  20. Jemma

    Ok, låt mig börja här. Ju mera du försöker hålla bakterierna borta, ju mera mottagliga blir dom för bakterier. Det är min upplevelse. Mina barn är i princip aldrig sjuka, dom får gröta och röra och uppleva och utforska och det verkar funka här.