Jannike Ebbing

Vegobiffar med couscous

Mat på 15 min och GUDOMLIGT gott!
Utan tvekan ett av de bästa biffarna jag någonsin gjort! En smakbomb!
Du behöver 
500 gram formbar färs från Anamma
1 matsked rosmarin
1 tskd flingsalt
Hel fetaost
Halv burk med soltorkad tomat
Citronpeppar
TILL COUSCOUS 
2,5 dl couscous
1-2 citroner saft och skal från 1 citron
Flingsalt
Spenat
Halvt paket fetaost
Ruccola
Halv burk soltorkade tomater
Snabb kall sås
1 burk mini creme fraiche
3 matskedar lätt majonnäs
2 teskedar honung
Sagt från en halv citron
(Mynta hade varit magiskt men hade inte hemma)
Salt
Peppar
Olivolja ca 1 matsked
Gör så här
Tina färsen i 30-60 minuter i rumstemperatur (Microvågsugn rekomenderas inte)
När Anammas formbaras färs är tinad och formbar så blandas den med, fetaost, kryddor, soltorkade tomater. Stek i lite olivolja på medelhög värme
Koka upp 5 dl vatten med salt, häll sedan över det på 2,5 dl couscous och låt svälla i 10 min. Låt det svalna och blanda ner soltorkade tomater, saften från 1-2 citroner, en halv fetaost, flingsalt, spenat, tomater, gurka! Allt du tycker är gott!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.