Pizza med potatis, en botten av créme fraiche och lök samt ett täcke av smakrik gruyere-ost
Från @tuvessonskan recept
Att göra
Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Skär potatisen tunt med en mandolin. Koka i lättsaltat vatten ca 2 minuter så att potatisens råa smak försvinner. Låt rinna av. Stek löken i smör och/eller olja på medelvärme tills den börjar mjukna och få färg. Tillsätt socker och salt och låt steka med. Blanda med crème fraichen.
Bred ut lökkrämen jämnt över brödet. Ha på potatisen och riv över Gruyère. Låt grädda i ugnen, ca 15 minuter tills osten och kanterna blivit gyllene. Toppa med dragon, chiliflakes och svartpeppar.
Du behöver
tunt utkavlad pizzadeg
2 gula lökar, tunt skivade
1–2 msk smör
1 dl crème fraiche
1 liten nypa strösocker
1–2 dl riven Gruyère AOP
3–4 delikatesspotatisar
Topping
1/2 kruka dragon, plockad
1 nypa chiliflakes
grovmalen svartpeppar