Du behöver till 4 pers
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
4 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 liter vatten
2 köttbuljongtärning
2 dl lätt crème fraiche
Ryggbiff/nötbogeller liknande 700 gram
Salt
Peppar
Gör så här
Skala och skiva lök och vitlök i tunna skivor. Enklast är att använda mandolin.
Skär köttet i smala strimlor.
Stek lök och vitlök så att de blir mjuka i olja och smör. Ta upp löken och lägg åt sidan på ett fat. Salta och peppra köttet och stek det sedan i omgångar.
Tillsätt löken. Häll ner tomatpuré som får stekas med lite och krydda sedan med paprikapulver och senap. Tillsätt sedan vatten och buljongtärning och koka utan lock ca 40 min eller tills såsen reducerats och blivit krämig smaka upp med mer kryddor. Blanda ner crème fraiche och låt småkoka i 3 minuter. Servera med ris och sallad