Bao bun med krispigt sidfläsk och massa goda tillbehör!
Du behöver
Rimmad sidfläsk
1 dl hoisinsås
Halv gurka
2 matskedar risvinäger
1 matsked socker
Sesamolja
5 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
Rostade sesamfrön
Sirracha majonäs
Majonäs
Gör så här
Blanda 0,5 dl vatten med risvinäger, socker och lite droppar sesamolja. Riv eller hacka 2 matskedar ingefära. Skiva gurkan tunt och blanda runt låt ligga i minst 10 min. Ställ in i kylen.
Skiva sidfläsket i små bitar och stek i lite olja , stek tills det blivit riktigt krispigt. Blanda 1 dl hoisinsås med en riven vitlök, lite honung ca 2 teskedar och 1 – 2 matskedar riven ingefära. Häll ner i stekpannan med köttet när det är klart och låt steka med i någon minut.
Servera med bao bun bröd. Koriander, rostade sesamfrön, jordnötter, salladslök, sirracha majonäs, vanlig majonäs!
—