Jannike Ebbing

Middag – recept

Här kommer godaste asiatiska receptet. SÅ GOTT. Ät med nudlar eller i salladsblad som vi gjorde 🙂

Du behöver:

– Nötfärs 500 gr

– Champinjoner 400 gr

– 2 burkar vattenkastanjer

– kokosmjölk

– dem två flaskorna nedanför på bilden, oyster sause och mushroom sauce

– soya

– callorit

– lime

– chili

– vitlök 3 klyftor

– glasnudlar

– Salladsblad

Gör då här:

Hacka svampen i små bitar och stek tillsammans med vitlöken i smör. Vattenkastanjerna ska rinna av och spolas med massa vatten, dessa ska hackas i mindre bitar – lägg dem åt sidan för dem ska i sist.

Lägg svampen åt sidan när den är genomstekt och fräs färsen. När den är genomstekt häller du i svampen med färsen. Häll i 0,5 dl kokosmjölk. Nu ska du ha i ca 1 dl oyster sause och ca 0,5 dl mushroom sauce. Här får ni smaka er fram! För att få en fin färg tar jag i callorit som gör den mörkare. Häll i 2 msk soya och pressa en halv lime i färsen. Häll i kastanjerna sist och rör om. DONE.

MUMS

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.