Barnvänlig semester på Bornholm

I57122_21

Har du börjat semesterplanera än men tycker att charter och hotell varken passar familjens situation eller plånbok? Då är ett hett tips Bornholm – Danmarks solskensö! Med ett semesterhus på Bornholm får familjen möjlighet att koppla av tillsammans under semestern. Detta på en ö som inte ligger långt bort men samtidigt har en tydlig känsla av att man är utomlands.

Att Bornholm kallas ”Solskensön” är lätt att förstå. De många soltimmarna och det speciella ljuset har lockat besökare hit sedan många år tillbaka – däribland många konstnärer. Varje år kommer fler än en halv miljon besökare till Bornholm och den största delen är återbesökare som vill tillbaka till ön. Här finns allt från härliga naturupplevelser och mysiga byar till breda, vita sandstränder. Här finner du bland annat Dueodde Strand som klassas till en av de bästa sandstränderna i norra Europa.

I56203_associated_02

Perfekt för hela familjen

Det finns många fördelar med en familjesemester på Bornholm. En av dem är närheten. Då ön bara är 3×4 mil i storlek är den lätt att sig runt på för att uppleva alla attraktioner. Det är heller inte långt att ta sig hit då färjan från Ystad tar drygt en timme.

För boendet, föredrar de flesta barnfamiljer att hyra hus på Bornholm. Då kan man bestämma mer själv över hur man vill att semestern ska se ut och man får mer möjlighet att vara tillsammans. Stugförmedlaren NOVASOL har cirka 400 semesterhus, stugor och lägenheter för uthyrning på Bornholm som alla har inspekterats innan de tagits in i sortimentet.

– Bornholm är ett härligt resmål som ligger varmt om hjärtat hos många av oss svenskar. Vi har arbetat med stuguthyrning på Bornholm sedan många år tillbaka och har gott om återkommande gäster, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef på NOVASOL.

NOVASOL, som även är Danmarks största förmedlare av semesterhus, har varit verksamma i branschen sedan 1968 och har idag bland annat servicekontor över hela landet – däribland i Rønne på Bornholm.

– Våra servicekontor på plats finns till för att hjälpa våra gäster och husägare. Till alla bokningar ingår dessutom vårt Trygghetspaket utan extra kostnad så att man ska kunna boka utan att t.ex. oroa sig för om någon skulle bli sjuk och inte kunna resa, fortsätter Fredman.

 

”Det lilla extra” för barnfamiljen

För den som vill ha ”pricken över i” på semesterboendet så finns det flera hus som t.ex har inomhuspool eller ligger nära havet. För barnfamiljer, har NOVASOL dessutom tagit fram ett särskilt koncept som kallas ”Barnvänliga hus” vilka bl.a har gunga, sandlåda, barnstol och barnsäng. Till många av semesterhusen är även husdjur välkomna utan extra kostnad så att hela familjen kan njuta av en semester tillsammans!

I56203_main_01

Sök och boka semesterhus på Bornholm här!