Så plastbantar du lätt! – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Så plastbantar du lätt!

Hej på er!

Hur många här plastbantar? Vem vet vad det är och vem tänker på det i sin vardag? Jag gör det, jag tänker på det och mina barn är också rätt medvetna. Vi är relativt bra på att sopsortera och försöker välja medvetet i vardagen. Men fasiken va mycket plast det är i all ändå. Usch,

Så nu tänkte jag ge er mina bästa och enklaste tips att platsbanta! För er som inte vet vad det är så innebär Plastbanta att man rensar ut plastföremål ur sitt hem, eftersom plast kan innehålla skadliga kemikalier (all plast gör inte det, men en hel del gör det!)

  1. Ha en glassflaska, eller en metallflaska när du ska ta med dig vatten, plus – ta med dig vatten! Försök att inte köpa nya plastflaskor hela tiden!
  2. Tygpåsar säger jag bara! Alltid, till allt, för alla, ha en i väskan, man vet aldrig när det behövs!
  3. Hoppa över plastpåsen! Även på frukt mm i butikerna!

  4. Undvik engångsartiklar –  tex bestick och kaffemuggar, av plast.

  5. Välj kläder i naturmaterial! Så långt det går. Jag vet, jag borde lägga av med fleecetröjor helt, men de jag har är iaf på återvunnet material!

  6. Ta bort all gammal plast som är lätt att ta bort, särskilt alla äldre plastleksaker och mjuka leksaker av plast från okända tillverkare..
  7. Byt köksredskapen till trä så långt det känns bra! Snyggt är det med!

 

Foto: Malin Mörner!

Kram från tjejen som alltid kånkar runt på snygga glasflaskor! Just nu är denna från BKR en favorit!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.