Att lämna dom – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Att lämna dom

Hur är det egentligen att lämna familjen hemma efter sjukstugan? Jag och mina kollegor har åkt iväg på en liten turné. Hela poängen med det är att vi ska träffa våra kunder, mediabyråer mm för att berätta om influencers, hur man jobbar med influencer marketing mm. Det är fantastiskt kul, jag älskar ju att presentera, prata och träffa männsikor. Det vi har gjort nu är att berätta om instagram, hur man jobbar med instagram och algoritmen! Jag har verkligen djupdykt i detta, och det är så intressant! Ska dela med mig av lite tips mm senare!

Hur är det att fly sjukstugan då? Ja ni. Det är inte helt utan dåligt samvete. Även om jag vet att Rasmus är helt fantastiskt bra på att ta hand om barnen så är det verkligen inte kul att göra allt själv. Han är magiskt bra på att ta hand om allt, men jag vet att han och barnen är lite trötta efter såhär många sjukdagar, och nu den där “vi är tillbaka” uppförsbacken .Barnen är helt slut när de kommer hem från förskolan, och somna i soffan, äter dåligt mm.

img_9362.jpg

Vi har varit himla duktiga på att dela upp VABen. Jag trodde vi skulle bli tokiga på varandra, men det har vi verkligen inte varit. Lösningen för oss har varit halvdagar, det är inte helt enkelt att en är borta en hel dag, så vi har turats om, och jobbar på så bra vi kan när vi har varit hemma. Väldigt bra att kunna vara så effektiv som möjligt, även om jag vi flera tillfällen har velat slita ut mitt hår för att man blir lite galen.

Nu när jag är borta känns det lite skönt, få sova ordentligt och bara vara. Jag vet att det är många som kanske tycker att jag inte borde vara borta, men det känns ändå helt okej. Trist bara att folk utryckt missnöje om att jag lämnar min familj. Märkligt det där, att folk tycker det är okej att ta sig friheter att tycka om hur man väljer att leva, har väldigt svårt att tro att det skulle hända en man som reste med jobbet.

img_9352.jpg

Från imorse med favorskor från flattered!

Hur delar ni upp det med sjuka barn?

Nu ska jag jobba vidare på tåget mot malmö! Ha en fin kväll!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Vilka fruktansvärda kommentarer! Båda kan så klart inte ge upp sina jobb för att barnen är sjuka. Räcker ju gott och väl att en vabbar och som du själv skriver så hade det nog inte varit särskilt många kommentarer om det var en man dom reste iväg med jobbet.
  Stå på dig! Du verkar vara en närvarande härlig mamma. Barnen har det garanterat toppen med sin pappa (däremot kanske din man gärna haft dig hemma men det är ju en helt annan sak och han får överleva :)).

  Vi delar upp vabbandet! Min man reser en del så mycket faller på mig (eller svärmor) men vi delar 50/50 så gott vi kan – en självklarhet!

 2. Stina

  Vi försöker att dela upp vabbande så mycket som möjligt med brukar ta 2-3 dagar var då det passar bäst med våra jobb… Underbart fint kort på dig på det näst sista. 😘

 3. Karin W

  Hej! Oftast tar jag den första VAB-dagen då min man har svårare än jag att vara hemma från jobbet “på studs”. Sedan brukar vi vara hemma varannan dag alt två dagar i stöten, beroendes på hur länge vi tror att barnen är sjuka.
  Ha det så härligt på din tripp och nej, du hade inte blivit ifrågasatt om du var en man.
  Kram!

 4. Harmagedon

  Vi har alltid haft som grundprincip att ta varannan dag men gjort undantag för om någon haft svårt att boka om. När barnen blivit äldre och det gått att jobba lite hemma har min man tagit fler dagar hemma. Helt enkelt för att hans jobb tillåter att han jobbar hemma. Mitt har mer byggt på närvaro men jag tror mitt varannan dags vabbande har varit viktigt för jobbet också. Jag var länge chef för en stor grupp killar som fick barn något år efter mig och de verkade bara utgå ifrån att de skulle vabba varannan dag när det blev aktuellt för dem. Hela arbetsplatsen utgick faktiskt från att om man hade sjuka barn så var man på jobbet varannan dag.

 5. Jenny

  Halvdagars VAB låter ju helt perfekt. Här i England VABas det inte så mycket eftersom man får noll betalt men ändå betala full dagis taxa. Många tjänar minimum lön på £7 i timmen och betalar £5 i timmen för dagis. Så man lämnar barnen fullproppad på alvedon och hoppas sedan hinna med så många timmars jobb som möjligt innan föris ringer. Man pratar helt öppet på social medier i termer som ”Peter kräktes hela natten men pigg nu på eftermiddagen så vi drog på lekland” 🙁 Jag är hemmamamma (fick barn sent så kände att jag redan gjort karriär) så kan inte riktigt uttala mig men så länge ena föräldern är hemma ser jag inga problem med det. Nog delvis för att du är mamma och folk tänker i 70-tals termer. Min man jobbar 3 mån som sjökapten och sedan hemma 3 mån. Alla säger alltid hur fantastiskt aktiv han är i våra barns liv osv men tror nog om det var jag som drog iväg 3 mån hade folk sätt på situationen lite annorlunda.