Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

loppis och sälja barnkläder!

Hej alla!

Nu är det januari och halvfattigt och jag vet att många har lite försäljning i grupper mm. Även en del loppisar’ Jag tänkte dela med mig av mina tips kring Loppis/sälj nu när det är så många som har mailat frågor! Det är nämligen inte så svårt (vissa har tyckt det) att sälja på loppis, Det handlar mycket om presentationen, och tricket är att visa vad man har. Jag sålde barnkläder, barnleksaker, gosedjur, gamla skor mm. Det tog lite tid att förbereda, men det är det värt. Ju bättre man förbereder desto mer hittar du att sälja, och sannolikheten är större att det blir sålt. När det kommer till barnkläder tex kan du direkt ta bort följande:

1 Fläckiga kläder

2 Slitna kläder

3 Trasiga kläder

Mitt motto har iaf varit att det är bättre att allt jag säljer är helt och rent, samt i gott skick. Annars är det inte attraktivt för köparen. Jag tvättade massvis innan, det är värt att lägga ner till att putsa upp skor mm, för det gör stor skillnad!

image.jpg

Här är lite bilder från förra sommaren när jag sålde mycket på Loppis!

1. Töm förrådet. Nästan allt går att sälja, det trodde jag inte själv, men tillochmed babyskedar gick att sälja.

2. Kom i tid. Vi fick välja bord och plats, och därför var det viktigt att vara där i bra tid. Det vi även insåg är ju att det blir lite av en ”ansamling” vid start, så ju längre dina saker kan visas upp, ju större är chansen att någon ser dem och de säljs. Jag hade tex en kvinna som rusade in och köpte alla mina Mini Rodini plagg. Säljer man på nätet så fota bra!

3. Ha växel/swish . Med låga priser är det extra viktigt att kunna ge växel tillbaka på en hundralapp annars riskerar du att gå miste om affären. Jag hade även skrivit ut lappar med mitt numer samt att jag tog Swish. Det gjorde det enkelt att ta betalt av flera, då jag endast la fram lappar med mitt nummer. Snabbt och smidigt!

4. Arrangera dina saker. Var noga med att ordna alla kläder (ha ställning!! Jag köpte min på IKEA för 99kr) och ordna allt annat fint och logiskt på bordet. Nästa gång ska jag ha platslådor med en storlek i varje, det kommer underlätta för de som letar efter en specifik storlek.

image-1.jpg

5. Sätt låga priser. De flesta som handlar på loppis vill betala ­väldigt lite. Det mesta som säljs kostar fem eller tio kronor. Det dyraste jag sålde var för 150kr!! och det var en vagn!

6. Prismärk. De som handlar vill veta vad man vill ha betalt. Så för att underlätta så gick jag till akademibokhandeln och köpte små klisterlappar i form av en cirkel, de som används vid konstförsäljning mm. Därefter så gjorde jag flera prislista där en färg på klistmärket innebar ett visst pris. Det var väldigt bra. Då kunde köparen direkt se vad jag ville ha för plagget tex, men det innebär även att jag snabbt kunde sänka varor som jag inte fick sålda.

image-2.jpg

7. Ha roligt.  Om säljarna ser ut som att de har kul så är det mycket trevligare att gå dit, sen kolla igenom och även köpa. Så LE!

8. Följ säsongerna. Fundera på vad du själv vill köpa mitt i sommaren eller på vintern!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. U

    Så roligt med loppisar. Längtar efter sommaren 🙂
    Och förresten – om det finns någon här som är gravid för första gången och är i en samborelation – snälla läs vidare. Det är nämligen så att jag skriver mitt examensarbete som kommer att handla om sexualitet och intimitet bland par som väntar sitt första barn och fortfarande samlar in svar. Så om du är gravid och väntar sitt första barn – snälla fyll i. Dina svar kommer att utöka kunskapen om ämnet och göra mig väldigt glad. Allt är helt anonymt. Här är länken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8MibFTu-Fwb_GXY0rhsTefU90y3zrYIJmsTCfBqlYJrG3KQ/viewform