Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Tar han alltid nattningarna?

Hej på er alla! Idag har ju varit en måndag med stålande sol, och en lite sjuk Sheila, men så är det ju ibland. När jag kom efter en lång arbetsdag så ställde jag mig och lagade mat medans Rasmus dukade, Som det brukar vara, Det fick mig att tänka på hur vi brukar ha det, och vem som brukar göra vad. Jag har ju alltid strävat efter en balans i vår relation och att det ska vara så jämt det kan vara. Men det är ju inte helt enkelt, och man blir ju lite tokig och trött på allt ibland.

Jag tror att det är lätt att hamna i rutiner, eller rättare sagt, jag vet att det är det när det kommer till oss. Vi gillar rutiner och hamnar allt för ofta i att vi sätter varandra och oss själva i fack, och är dåliga på att ändra saker och ting. Jag tex, lagar nästan alltid maten, medans Rasmus dukar och diskar. Jag brukar tvätta, och Rasmus går nästan alltid ut med alla sopor. Jag brukar plocka och städa i barnens rum, medans Rasmus kan sortera olika saker – som skafferiet, rensa kylen osv. Jag ska försöka gå ut med soporna lite, och kanske be Rasmus laga mat!

 

Grömsta

När det kommer till barnen är vi väldigt bra på att turas om, vi nattar varannan dag. Jag skulle önska att det gick att byta bort på något sätt, men det gör det inte, jag har så otroligt svårt för nattningen oftast, men får likförbannat ändå göra det. Vi hjälp alltid åt med allt på morgonen för att få saker att flyta på, och vi är även bra på att ”dra hela lasset” när den andra är borta. Det tycker jag är fint och bra!

Eftersom jag är borta och yogar en del och Rasmus har sina saker så brukar vi sitta ner på söndagen och planera hur vi ska få till allt, så att båda får jämna läggningar, och så vi har hämtning och lämningar ungefär lika mycket under veckans gång. Sen är det ju inte alltid jämt, men vi försöker ge varandra bra med tid och hjälpas åt. Det vi dock blivit sjukt mycket sämre på är att ta dit för oss, bara vi. Det gör vi väldigt sällan, det måste vi jobba på.

img_1841.jpg

Där är dom, killarna.

Jag önskar att jag var bättre på många saker här hemma, som tex att plocka undan allt varje kväll. Sånt ger mig harmoni och det mår jag väldigt bra av. Det skulle jag verkligen vilja göra. Eller att jag hade ordning i min garderob, och barnens med för den delen, rensa rensa rensa. Vad är ni bra på?  Har ni ett ”jämt” förhållande?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.