Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: KAVAT Husum!

Hej på er alla! Kul med så många frågor kring barnkläder och att klä barnen i övergångsperioder, jag lovar att det kommer ett inlägg om det imorgon!

Nu är det först ett par skor från Kavat  – nämligen den lite högre modellen, Husum. Husum är en chelsakänga – eller en känga, som är väldigt klassisk och tidlös i sin design. En av mina personliga favoriter.  Just den här skon har vi fått låna som recensionsexemplar. Aline har slitit den med kärlek – säger vi.

img_0743.jpg

Pris: 849kr. Något dyrt måste jag säga. Det är otroligt bra kvalitet och denna sko klarar att bli ärvd. Men det är ändå mycket pengar.

Storlek: Kika gärna på innemåtten och utgå från det snarare än en viss storlek, då alla skor är väldigt olika i storleken. Jag upplever dessa skor som true to size, altså normala. och även normala i bredden. Kanske lite smala i skaftet, men jag tror dem passar de flesta barnfötter!img_0747.jpg

Kavatskor som har XC efter namnet är tillverkade i något som heter Cross Country Leather. Lädret är vattentätt och väldigt slitstarkt. Lädret är tillverkat i Europa och finns i massvis av färger och mönster/finish. Det är även fritt från perflourerande och polyflourerande ämnen (gifter). XC läder tycker jag är toppen när det kommer till barnskor, klarar både vatten och smuts samtidigt som skon andas ordentligt. Tinka är inte gjord i XC utan i EP som står för Eco Performance Leather – vilket är miljömärkt skinn som är behandlat för att vara vattenavstötande och ha bra andningsförmåga.

Skorna ska även vara smutsavstötande, men det upplever jag inte riktigt att dem är. Snarare tvärtom. Eller nu tar jag i, men dom blir lätt smutsiga. Däremot går det enkelt att torka av dem, med en wipe on the go, och så är dem som nya. Väldigt effektivt och bra!

Fotriktiga: Jag upplever skorna som väldigt bra ur ett ergonomiskt perspektiv, Skorna har en bra passform, med en innersula i mikrofiber och bra stötupptagningsförmåga. Skorna är även invändigt förstärkta både i hälen och vid tårna, vilket är bra för att det skyddar barnens fötter och håller foten på plats på rätt ställe i skona.

img_0690.jpg img_0745.jpg

Användning: Det är Alines bästa skor, dom är fleecefodrade och supersköna säger hon. Aline är ju väldigt kall och dessa skor håller henne varm och glad. Däremot så har hon lite svårt med dragkedjan, och att ta av och på sig skorna, just för att dragkedjan varit lite trög. Det är väl det ända jag har att gnälla på när det kommer till skorna, det och att dom lätt blir smutsiga. Annars är dom riktigt bra och jag älskar sulan, passformen och kvaliteten!

Riktigt fina och bra! Passar lika bra på förskolan som dom gör till kalas! Verkligen en sko som klarar väder, vind och klättring!

img_0662.jpg

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.