Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Overall?

Hej alla! Hoppas ni fått en fin söndag! Det har sannerligen vi fått med sjukt mycket aktivitet – frukost ute, event och lek i hellas, fika i enskede och sen ännu mer parkhäng. Däremellan har jag storhandlat, lagat 3 dagars mat och yogat. Ja, ni hör ju. En söndag helt i min smak!

Nu till overaller. Jag får flera frågor om det, vad ska man ha? Hur tänker jag? Vad kommer jag ha för overall på mina barn? Ja ni, det är bra frågor som jag tänkte reda ut lite.

Först och främst – små barn i vagn, ska gärna ha overall om dom ska upp och ner från vagnen och om dom kanske ska leka lite i parker.  Hur bra ska då den overallen vara? Det är såklart en smaksak, men den ska vara tillräckligt bra för att hålla barnet varmt och torrt. Här tycker jag faktiskt att billigare overaller – tex HM och Lindex är bra. Dom andas och är vattentåliga, så det är inga problem, däremot kanske deras slitstyrka och passform inte är på topp, men det får man vara okej med då.

Lite äldre barn, förskolebarn tex, där tycker jag man ska hitta en overall som verkligen ha bra funktion. Den kommer slitas och nötas, och det är viktigt att den håller för både det ena och det andra. Jag har provat många märken, och det finns riktigt bra overaller i alla prisklasser.

Här är några exempel:

Budget: Kuling, Kappahl

Medel: Didrikson, Reima, Polarn O.Pyret, Molo

Dyrt: Isbjörn, Mini A Ture, Mini Rodini

Jag vet att listan ovan har lite överlapp mellan priserna, men det är för att det finns många olika typer av overaller hos dom olika märkena, Jag tycker att man ska prova ordentligt, för ofta är passformen avgörande. Sitter overallen inte bra, är den för bred eller smal, så kommer den inte fungera ordentligt och vara bekväm för barnet.

Jag kommer testa Reima, Mini Rodini och Kuling, är det någon annan ni önskar att jag skriver om?

img_9838.jpg img_9673.jpg

Hoppas det hjälper litegranna iaf! Kram från oss!

Imorgon kommer mer om vinterskorna ni ser nedan!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefin

    Hej! Har en son på 5 månader, hade tänkt använda Reimas overall som heter alku. Har också en åkpåse (i fleece om jag minns rätt, märket carena)
    Tror du overallen är tillräcklig? Den är ju inte vindtät.. eller har du andra billiga tips?

  2. Linn

    Skulle gärna höra dig tipsa om lite åkpåsar. Har en 4-åring och en 2-åring som åker vagn till förskolan tidiga mornar och ju kallare det blir desto mer kläder behövs men skulle ju vara skönt att stoppa ner dem i en varm åkepåse istället för böket med overall osv.. behöver alltså en lite längre variant så de får plats ordentligt, svårt att veta vad som är bra tycker jag:)

  3. Johanna

    Jättegärna Nordbjörn som jag tror är Jollyrooms egna märke? Står i valet och kvalet mellan den och Kappahl till min 1,5 åring..

      1. Evelina

        Ja gärna kaxs! Är på jakt efter en overall till min 1,2 mån men som också gärna kan ha den i feb när han börjar på förskola.. hur ska man tänka där? Passa nu, passa då? Kaxs upplevde jag väldigt vid och pösig men mjuk och följsam, medan tex mindex va mer styv och smal men bättre passform..