Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Kavat

Hej alla!

Längesen jag gjorde en recension, och så ni vet så kommer jag såklart göra några, bara inte lika många som innan! Nu
är det ju hög tid för lite höstskor, gärna lite varmare och tåligare sådana.

Detta är Iggesund som kommer från KAVAT. Dessa skor är ju som vanligt recensionexemplar!

iggesund WP

Pris: 799kr.

Material:  Skorna är till viss del gjorda på  bara återvunnet material, och är bra miljön då det inte skapats massa nytt för att göra skorna. De är vattentåliga pga ett membran på insidan av skon. Jag har skrivit vad membran är här. Skorna har ett textilfoder, och innersulan går att ta ut, samt har ordentligt med stötdämpning.

iggesund WP

Det är enkelt att sätta på skorna, även på den minsta foten eftersom att man kan öppna upp skon ordentligt. Iggesund har kardborreknäppning och vid öppning. Skorna går upp högt vid vristen vilket är bra när barnen är små, men även upp i åldrarna! Skorna har vadderat skaft och plös som är väldigt mjuka och sköna för barnet.

iggesund WP

Jag har skrivit om det förut, men gör det igen. Bra skor, stabila och med en fotriktig läst är otroligt viktigt när det kommer till barnfötter. Om det är något man ska leta efter när man väljer barnskor så är det att skon har ett stabilt/uppbyggt hälparti och att skon ger ett bra stöd runt vristen. Barnens fötter är mjuka och växer snabbt, det är viktigt att skon inte är för liten och trycker på foten på fel sätt. Det kan skada barnens fötter, och gör det svårare för dem att röra sig ordentligt. Fiskeby har en stabil läst och hälparti som passar barnens ömtåliga fötter!

iggesund WP

Storlek: Finns i storlek 22-33, de större storlekarna har skosnören och ett kardborreband, men än väldigt lika dessa. Jag tycker att dom är normala till smala i storleken/lästen. Jag rekommenderar ca 1,5 cm tillgodo när man köper skorna. Det absolut bästa är att gå till en skobutik och mäta foten, att mäta själv hemma på papper sen läsa innermåttstabellen innan beställning online. Det är även då du plusar 1,5cm på barnets fotlängd och matchar ihop det med korrekt storlek på skon.

Tvätt: Tack vare att skorna är helt vattentäta är de lätta att tvätta av, både för hand och i maskin på 30 grader. Smutsiga skor kan lätt tvättas av med lite galltvål(mild tvål) och vatten, det brukar jag göra då och då.

Vattentäta: Oh ja! Absolut. Jag testade dem förra året såhär, I år har Ian redan hunnit hoppa järnet i olika vattenpölar, så jag vet absolut att skorna är vattentäta.

Iggesund WP är en perfekt allt i allo sko, som håller tätt, andas och dessutom går lite högre upp på foten – som en känga. Jag älskar skorna, det är hittills mina favoriter. Det enda jag inte gillar är att det fastnar en del småsten under, men det är bara att pilla bort då och då. Ian kan klättra, hoppa och röra sig perfekt i skorna, och gillar dem verkligen!

img_8201.jpg img_8210.jpg

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bellalella

    Jag tycker dessa känns lite stela. Reima som du har recencerat verkar mjukare och verkar gå högre upp..? Vilka är varmast i höst? Iggesund eller reimas patter splatter..haha minns ej namnet 🙂

    1. barnplaggsguiden

      Jag tycker att dom är rätt olika, Patter är mjukare och smal, medans Kavats Iggesund är mer normalbred och lite ”stabilare”. Båda är sjukt bra, det är en smaksak. Aline har gillat höga skor, medans Ian föredrar lite lägre. Du har helt rätt i att Patter är högre!

  2. Jenny

    Ser jätte fina ut 🙂 Vet inte om det är för att jag bor i England men £75 för ett par höst skor till barnen är dock helt uteslutet. Då är jag ändå en mamma med relativt gott om pengar. Kanske annorlunda i Sverige för Kavat verkar ju vara ett populärt märke. Känner ingen här som skulle lägga så mycket 🙁 Tack för trevlig blogg 🙂