Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Trendspaning Playtime Paris SS18!

Nu har det gått några dagar sen jag var i Paris. Vilken helg, fylld med allt jag älskar, barnkläder, mingel och härliga middagar!

Jag fick ju äran att träffa en hel hög med nya och gamla märken, och tänkte passa på att skriva en liten trendspaning inför SS18. Det kan kännas lite långt framåt, men vips så är vi där minsann!

Färg: Vi ser fortsatt mycket ”urtvättade färger”. Mycket rosa, smutsiga pasteller och gult! Oj, va mycket gult!  Våren 2018 är väldigt ljus och sober fast utan det där krispiga som jag tycker vi ser denna vår. .

img_1341.jpg

img_1337.jpg

Form: Vippigt, volanger och krinklat. Många har hoppat på den våfflade, krinklade trenden på bomullsplagg. Vida blusar och långa vida kjolar i luftiga material. Mest bomullsåklart – i alla dess former. Men vi ser även en hel del tencell, bambu och lite polyester. Vi ser mycket öppna ryggar med fina volanger, och en helt del twistade ryggar – klänningar som kanske passar bäst med en tshirt under, i lös passform. Barnmodet känns väldigt lekvänligt och jag upplever mer dragning till unisexhållet, inte överallt, det finns fortfarande många som har väääälidigt uppdelat, men ändå en klar förbättring.

Nedan kommer från Ebbe, sen Marmor Copenhagen

img_1394.jpg img_1393.jpg img_1319.jpg

It-plagget: Den där söta blöjbyxan – en bloomer. Det ser vi otroligt många av, men även klänning eller byxdress med långa band och öppen rygg, som påminner om hängselbyxor. Gulligt värre! En trend jag verkligen kommer hoppa på!

img_1338.jpg

Accessoaren:  Det mjuka hårbandet gör comeback, deluxe! Många har dem redan denna kollektion och till hösten, men i vår så har massa märken världen över någon typ av mjukt hårband. Jag tycker att det är finast tlll uppsatt hår, gärna någon med lite mönster i en färg som passar barnets hårfärg! Fint! Mina favoriter kommer från danska Soft Gallery.

78322467-origpic-fe96cc

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.