Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Lista – Vad behöver man till en nyfödd?

Hej! Det är många som skrivit till mig och frågat lite kring vad som behövs i klädväg till en nyfödd. Jag och Bella gjorde ju ett klipp för GVFV, men det var längesen! Så en liten påminnelse är nog bara bra! Därför tänkte jag skriva lite om vad jag tycker är viktigt och hur man kan tänka kring köp av barnkläder!

  1. Köp inte för mycket i de minsta storlekarna!
  2. Om man vet att barnet kommer vara lite större, köp hellre stl 56 och vik upp om det är för stort i början. Jag föredrar att barnet kan växa in i kläderna då det ger längre livstid för plaggen.
  3. Tänk på att även de stora kedjorna har ekologiska alternativ, personligen försöker jag köpa mycket ekologiskt, helst GOTS certifierat men även oeko-tex.
  4. Tvätta kläderna innan användning!

Bra att ha hemma:

  • Ulloverall – alt fleece (helst vindfleece) +tossor. Mitt bästa köp är en overall som man kan vika över ärmarna på, så det täcker händerna. Perfekt när bebisen är så liten att det bara är otympligt att ha vantar.
  • 2-3 pjyamaser
  • 4-6 bodys
  • 3-4 byxor
  • Bomullsmössor gärna 2 så det finns om den första blir smutsig.
  • Strumpor minst 2 par
  • Bomullsfiltar!

I frågan om man skall ha omlottbody eller inte så är det en smaksak. Jag har tyckt att båda var helt okej, ingen bättre än den andra. Medans jag vet att många, tex Isabella älskade omlottbodys.

Om man vill köpa klänningar så rekommenderar jag starkt att man väljer de som har en body under! Det finns många fina alternativ, de flesta märken har dessa! När jag köper kläder så försöker jag köpa kläder i naturmaterial så långt det går. Jag tar även bra hand om barnens kläder så jag kan sälja dem vidare när de har vuxit ur dem! På så sätt kan jag få tillbaka lite av pengarna, och det är miljövänligt och bra, tycker jag!

 

Nedan innehåller addlinks! 

 

Kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.