Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

7 Barnkläder man verkligen INTE ska köpa

Jag kom hem från mitt nya jobb på LOPPI idag! TJOHO! Och skulle städa ut lite kläder jag ska skänka bort, då kom jag på att jag bara måste skriva en liten lista på mina mest värdelösa köp. Barnklädesmässigt alltså.

  1. Byxdressen -Aline hade en suuuupersöt byxdress med en miljon knappar på ryggen, som jag älskade. Tills jag inte alls gjorde det längre, den var svår att få på, jobbig som tusan att ta av, och jag hann aldrig få av den i tid för min då pottränande dotter. Suck!
  2. Polotröjan –  som även den är magiskt snygg på vuxna, har gett båda mina barn panik! Att ha något sittande kring halsen, som inte är en fleecekrage, har dom HATAT!
  3. Flipflopsen – borde säga sig självt, men det gjorde det inte för mig. Jag trodde barnen skulle fatta grejen direkt, but no. Svåra att gå i, och inte ergonomiska, skyddande eller sköna alls, tydligen!
  4. Dom tunna, nylon strumpbyxorna – Hittills har jag knappt fått på dem utan att de går sönder, och om jag lyckas med det, så är dom garanterat sönder när barnet är hemma från förskolan. Japp, helt värdelösa.
  5. Grovstickade tröjan –  som dessutom ”kanske kliar”. Det har jag lärt mig den hårda vägen, den kliar garanterat, så mycket att det alltid är strid och tårar. Den striden är helt enkelt inte värd att ta. Så köp inte den tröjan,
  6. Bikini – För att det är knäppt, varför ska man ens ha det på barn utan ”bröst”? Nej fy, väldigt konstigt och inte särskilt kul att lägga till ett plagg som kan bli blött och ligga och trycka. Fasiken, strunta i det och njut. Ni mammas kanske själv vet hur skönt det är att slippa?
  7. Toppen/Tröjan som är för liten i halsringningen – Jag har haft några sånna till Ian, vi hade lite problem med det, och det resulterade bara i att jag fick klippa i kragen (vilket är att förstöra plagget) alt skita i att använda dom. För Ian glömde inte bort vilka kläder det var som var hemskt jobbiga och struliga att få på. Det ska ni veta…

 

img_8011.jpg

Aline i kläder som hon är MYCKET nöjd med! Hjärta om ni gillar listan!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Man lär sig ofta den hårda vägen, men nylonstrumpbyxor på förskolan? Vad tänker man där? Jag är nyfiken

  2. Sandra

    Tycker du borde skriva en lista på kläder som inte borde få förekomma på förskolan 🙂 typ byxdress med massa knappar, tänk om alla hade det och man ska lyckas byta blöja på alla. Lika med hängselbyxor, one piece. Body är inte heller speciellt praktiskt när man ska kolla vem som har gjort ”nummer 2”. Strumpbyxor brukar också vara ganska opraktiskt eftersom det hänger i grenen och ofta åker fötterna ur så de får dras upp stup i kvarten. Opraktiska kläder när barn går på toaletten, är kläder som barnen inte fixar att ta av/på själv. Ett tips på lista bara 🙂

  3. Emma

    Jag håller inte med dig helt! Dotter på 6 år älskar sina byxdressar! Fast de har inte en massa knappar utan kan enkelt tas av och på. Köpte ett par flip-flop när Geggamoja hade utförsäljning. Kände först att det nog var ett dåligt impulsköp för själv avskyr jag flip-flops men dottern älskar dem! Absolut inte till förskolan eller så men på badhuset, på stranden, snabbt ut i trädgården… Perfekt komplement till foppatoffeln! Och så bikini. Trodde inte heller jag skulle köpa en sådan till dottern men kom över en oanvänd i en köp-säljgrupp för 10 kr som dottern gillar bättre än någon annan baddräkt jag köpt. Fast ibland väljer hon att vara ha trosan. Det funkar ju det också! Kram!

    1. barnplaggsguiden

      Åh, jag älskar att du inte håller med mig! Ditt barn är lite äldre, så då förstår jag verkligen att det går bättre. Och som alla vet, barn är ju såå olika!
      KRAM

  4. Solbritt

    Grattis till en bra första dag på nya jobbet! <3

    PS: Bra lista. Mycket av det stämmer in även på vuxna 😀

    Kramis, Solbritt