Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Skänka? Sälja? Ge bort?

Nu på senaste har jag vissnat helt på alla kläder vi har i hemmet. Det handlar liksom om massvis. Även fast mycket av det jag får hem skickar jag tillbaka, eller skänker bort direkt, så finns det massor av kläder i vårt hem! Jag börjar bli tokig!

Ofta så ställer jag ut på loppis där vinsten går till någon välgörenhet, eller så ger jag kläder till olika organisationer, men jag har liksom inte hunnit på sistone. Så nu undrar jag, vad tycker ni att jag ska göra med alla barnkläder? Och vuxen för den delen.

Jag har såklart sparat lite favoriter, och en del till bebis no.3. men det är ju långt ifrån dags för det nu.

DSC_4118

Foto: Malin Mörner

Har ni något ställe jag bör skänka till, eller någon annan bra lösning?

 

KRAM!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caro

    Hej!
    Det finns ju olika grupper på fb för personer som lever ensamstående där saker skänks bort. Ett annat förslag är till asylboende? :))

  2. Elin

    Vi hade klädbytarkväll jag och tre bekanta, hade med oss typ 10-20 plagg var, alla fick visa upp sina plagg och sen provade man hej vilt bland alla plagg som tagit med och man valde så många man ville ha. Det slutade med ca 10 nya plagg för alla. En kanongrej om man vill variera sig utan att köpa nytt. Nästa gång tar vi det med barnkläder. För ibland vill man ha variation men inte mer kläder.

  3. Ulrika

    Kvinnojourerna runt om i landet behöver – tyvärr – barnkläder. Oftast lämnar mamman och barnet hemmet endast med kläderna de har på sig just den dagen. Att packa skulle avslöja en planerad exit. De olika jourerna samarbetar så dina barnkläder kommer garanterat att hamn i rätt händer (läs: inte hos mellanhänder).

  4. Åsa

    Kontakta ditt BVC & fråga. Vet att t ex Kitty Jutbring skänkte kläder till familjer som hade det svårt ekonomiskt via sitt BVC. Tänk då glad man hade blivit om man fått några finare klädet till sitt/sina barn:)

  5. Hanna

    Sälj dem som auktioner på bloggen typ? Ett sett med olika i samma stil/storlek. Pengarna kan sedan gå till en förutbestämd organisation 🙂