Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Vegotankar och hur vi gör hemma!

Nu är det dags att berätta lite om min nya kosthållning tänker jag. Jag har under de senaste veckorna slutat att äta kött. Om jag ska vara helt ärlig så har jag velat låta det gå lite tid innan jag skriver om det, så jag vet att det inte bara är tillfälligt, utan här för att stanna.

Jag såg filmen/dokumentären Cowspiracy, som fick mig att omgående sluta äta kött. Det är såklart en stor omställning för mig, som innan åt kött kanske 4 dagar i veckan, men det känns rätt. Både jag och Rasmus har bestämt oss för att servera vegetarisk kost hemma, men att fortsätta låta barnen äta kött på förskolan. Jag själv försöker så långt det går att inte äta kött eller fisk, utan helt vegetariskt. Det har fungerat bra hittills, och när inspirationen till mat försvinner så går jag in hos Linnea!

Jag har alltså valt detta enbart för miljön, för att köttindustrin är en otrolig stor del av miljöförstörelsen. Så det känns självklart, om jag nu försöker att leva medvetet så känns detta som en viktig del. Däremot är det fortfarande så nytt för mig, så jag vet inte riktigt hur jag ska äta för att se till att få i mig allt min kropp behöver. Att barnen inte äter vegetariskt på förskolan är mest för att vi inte hunnit ta ställning till det än.

Sandra_Rogers_Photography_(101)

Jag har valt att jag inte kommer köpa och laga kött, men blir jag bjuden på det så äter jag det. Det är så jag gör idag, tex åt jag fisk i helgen som mina föräldrar lagat. Det fungerar för mig just nu!

Saker vi gör för miljön:

  • Äter mindre eller inget kött
  • Handlar medvetna kläder – här kan det handla om hållbarhet och ekologiska material. Jag fördrar ett ”vanligt” plagg som håller i ett år framför ett ”ekologiskt” plagg som går sönder direkt. Här måste man tänka till och handla rätt.
  • Sopsortera, åka mindre bil och mer kommunalt alt promenera/cykla.
  • Säljer vidare/skänker kläder, möbler och leksaker
  • Köper begagnat

Det viktigaste enligt mig är att försöka se till att få in en hållbar och möjlig relation till att förbättra sin livsstil. Det viktigaste är att förändringarna man gör är några man orkar göra. Så det inte blir jobbigt eller ett problem att upprätthålla nån form av livsstil. Jag tycker att det är väldigt enkelt att välja vegetariskt, det är tillgängligt för mig, men jag förstår att det är ett problem för andra. Alla kan inte göra allt, men med små justeringar så kommer man långt!
Sandra_Rogers_Photography_(102)

 

Bilder: Sandra Rogers!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Vad spännande med en mer vegansk livsstil! Blir så glad att se att fler väljer växtbaserat. Det är dock väldigt mycket att sätta sig in i och viktigt att man läser på ordentligt och gärna göra kontroller nån gång per år för att se att man inte får brist på något. Sen viktigt att komma ihåg att man behöver äta betydligt MER när man äter växtbaserat. Jag tog hjälp av en dietist med dottern när vi gick över till en helt baserad vegansk kost. Där fick vi även tipset att alla i familjen ska äta en multivitamin anpassad för Veganer samt äta extra d-vitamin tillskott + Omega 3 (tex AlgOmega). Har man kraftiga menstruationer så kan det vara bra att ta extra järn under tiden man har mens, tex Ferronol som är vegansk. Idag har jag ändrat mina åsikter och äter kött som min far jagar samt fisken vi själva fiskar i fjällen och ägg från lokala hönor som mår toppen samt mjölk från en lokal bonde. Det fungerar bäst för oss ekonomiskt och miljömässigt är det bättre än om vi vore helveganer. Allt behöver inte vara så svart eller vitt 🙂 kram

  2. Milla

    Hej! Jag fick en liten dotter i januari och hade läst på och köpt på mig allt hon behövde sin första (kalla) tid i livet. Nu står sommaren för dörren och jag vet inte riktigt hur man klär och skyddar ett litet barn. Kan du ge tips? Kanske har du redan skrivit ett sånt inlägg? Vore värdefullt att höra hur du klätt dina barn i värmen. Tack för bra tips och bra blogg!