Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Skalbyxor: Geggamoja och Reima!

Jag har ju under några veckor testat flertalet skalbyxor, och tänkte där berätta lite om två väldigt olika skalbyxor. Många är ute efter tips till just sitt barn, och eftersom alla är olika, och har olka behov känns det intressant att skriva om dessa två – väldigt olika skalbyxor.

Båda är rejäla, tåliga, vind och vattentäta, men väldigt olika i både passform och känsla.

6176637568_img_0719.jpg

 

6176637568_img_0726.jpg

Vi kan börja med Reima, skalbyxorna som jag skriver om heter Suoja och är låneexemplar. Dessa är verkligen favoriter hemma hos oss, mycket för att jag gillar modellen, och att dem går upp rätt högt på barnet. De har varit perfekta att byta från overall till, då man fortfarande får mycket skydd på kroppen av dom. Byxorna är höga i ryggen och det är många som använder dem även på vintern. Denna model är hängselbyxor, som är vattentäta och väldigt slitstarka då de är gjorda i ett mjukt och superhållbart Reimatec® Duraplus-material.

Byxorna går att justera ordentligt tack are axelbanden, det ger optimal passform. Annars är passformen åt det pösigare hållet, men det mjukare materialet lägger sig bra på kroppen, och trots mycket tyg så är byxorna både smidiga och nätta!

Skalbyxorna har slitstarka fothällor i silikon håller bensluten på plats, även bensluten har tryckknappar som gör att de går att justera.

 

6176637568_img_0728.jpg

Pris: 649kr, dyra!
Vattenpelare: 12 000. Helt vattentäta! Även med tejpade sömmar, såklart.

Andning: 8000 g vilket är toppenbra!

Slitsyrka: 80 000 martindale, det är vääääldigt slitstarkt, som ett bättre möbeltyg och absolut tillräckligt slitstarkt för att klara av barnlek!

Jag gillar verkligen dom har skalbyxorna, och jag gillar att de sitter åt lite i midjan tackvare resåret. Det gör att de sitter bra på kroppen, även om dom är åt det pösigare hållet. Det bästa med dessa byxor är att dom är supertåliga, trots att dom har väldigt mjukt tyg. Något jag gillar och efterfrågar. Jag kan lova att det inte går hål på dem! Om ni ska köpa mjuka skalkläder, se då verkligen till att slitstyrkan på plagget är högt, annars kan det bli ett kortlivat plagg.

 

 

6176637568_img_0715.jpg

 

Sen kommer Geggamoja, som har skapat ett par skalbyxor som klarar nästan allt när det kommer till slitage. Geggamojas skalbyxor heter Allvädersbyxa och är låneex! Byxorna finns upp till storlek 152!

Tåligare och slitstarkare byxor får man verkligen leta efter. Geggamoja har tänkt till ett extra varv med förstärkningar på knän, i byxsluten och på rumpan så är byxorna gjorda för att klara slitaget som blir av lek och klättning, även när barnen kryper på marken. Förstärkningen är i materialet Cordura, som användas bland annat för motorcykelkläder, bara så ni förstår hur slitstarkt det är!

 

6176637568_img_0724.jpg

Byxorna är såklart vind och vattentäta och som alla geggamojas ytterkläder så är miljömedvetenheten extremt viktigt för dem. Materialet är 100% Nylon taslan med Bionic finish Eco coating – ett miljövänligt alternativ till behandling mot vatten- och vind, helt fritt från Flourkarboner och andra skadliga ämnen.

Byxorna är reglerbara i midjan med hjälp av knappar på ett resårband. Det fungerar bra, och det behöver det även göra då dessa skalbyxor inte har hängslen. Det saknar jag personligen, men jag vet att det är många som gillar det. Byxorna är raka i passformen, och trots dubbelstorlek så är dem mer som storlek 98 än 104.

6176637568_img_0725.jpg

Jag tycker om skalbyxorna, dom känns rejäla. Nästan så att det är lite väl rejält, jag upplever materialet som något stelt och oformligt. Funktionen är perfekt, men stelheten i tyget gör att jag inte säger att skalbyxorna är perfekta!

Pris: ca 499kr, bra pris!

Vattenpelare: 10 000 mm, helt vattentäta.

Andning:: 5000 g

6176637568_img_0720.jpg

Cordura på byxorna!

Överlag gillar jag dem, att de inte har hängslen är en smaksak, och tackvare att de går att justera bra och att den finns bra fothällor och grym funktion, så tycker jag absolut att byxorna är värda att köpa. Jag skulle avråda från att köpa dem till väldigt små barn, för tyget är verkligen åt det stelare och styvare hållet. Men från ca 3 – 4 år upp är dem perfekta! De kommer garanterat inte gå hål på dem!

Slutligen, både är väldigt bra, och tåliga. Jag gillar verkligen Geggamojas miljövänliga impregnering och att dem går upp till storlek 152, perfekt långt upp i åldrarna! Jag älskar hur  mjuka och smidiga Reimas skalbyxorn är, och att hängselbyxorna går upp en bit på ryggen, de känns rejäla och skyddar bra mot regn och smuts! Nu är det bara en smaksak med vilka man väljer, jag väljer gärna hängslen till de yngre, medans äldre barn nog gärna slipper!

Kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nat

    Mina kids är 10 mån, 3 1/2 och 6 år så jag testar nog geggamoja till de stora och så kanske POP till bäbisen
    Tack för tipsen!!