Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Reima Dunjacka Float

Reima har som tagit fram en lättviktsdunjacka för barn. Den heter Float! Med tanke t´på att jag personligen älskar min egna lättviktsdunjacka så kan ni ju ana hur glad jag blev att vi får testa denna! Det är en jacka som har två i ett funktion – den kan nämligen även bli en väst genom att enkelt plocka bort ärmarna med hjälp av dragkedjorna.

Detta är som vanligt ett recensionsexemplar och kommer returneras efter säsongen är slut.

img_5257.jpg

Ovan ser ni var dragkedjan går, syns knappt och är inget som skaver när den används som jacka!

 

img_4366.jpg

img_5254-1.jpg

Pris: 899kr. Ungefär vad man kan förvänta sig med dunstoppning, och materialet. Många lättvikts dunjackor ligger kring 1000 lappen.  Överlag tycker jag att Reima är lite åt det dyrare hållet, iaf initialt, inte om man ser till att man kan få mycket tillbaka om man säljer plagget,  men just detta plagg känns ändå rimligt i pris.

img_3977.jpg

 

Material: Polyamid och dun/fjäder fördelningen är 80%/20%. Bra med mycket dun om man gillar det. Jag personligen gillar det, det värmer bra och andas en del med! Jackan väger väldigt lite och är verkligen lagom tunn!

Andning/vattentålighet: Plagget andas, det är inte att jämföra med ett skalplagg eller liknande, så det är inte ett funktionsplagg på det sättet, men för barn som leker är det absolut bra nog med 2000 (g/m2/24) i andning. Jackan är även vindtålig, så det skyddar på om det blåser. Jackan ska klara lite fukt, och vi har använt den i duggregn, det gick bra, däremot så skulle jag avråda från att ha den i mycket regn, det är inte en vattentät jacka!

img_4357.jpg

Storlek: Jag gillar jackan som jag upplever som något åt det mindre hållet. Aline har storlek 110 i denna, och har just nu mellan 104-110 i de flesta kläderna. Den sitter även lite mer kroppsnära än många andra jackor från Reima, det är uppskattat från mitt och Alines håll. Den blir lite mer ”slimfit” och smidig som tusan.

img_4344.jpg img_4348.jpg

 

Float från Reima är en perfekt vår och höst jacka för lite småfrusna barn tackvare dunfodringen. Den sitter bra på kroppen, har fickor med släta dragkedjor som inte är i vägen, samt resårkantad luva, armslut och nederkant. Jag gillar luvans storlek, den sitter uppe på Alines huvud på ett bra sätt, och den går lätt att ta av, och är säker tackvare tryckknapparna.

img_4351.jpg

img_4365.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nat

  Hej
  Fin!
  Har du utvärderat olika skalbyxor? Jag är väldigt intresserad av ett sånt inlägg.

  Mina pojkar sliter otroligt på kläder och skalbyxorna får hål efter bara någon månad.

  Har du tips?

  Tack för en bra blogg

  1. barnplaggsguiden

   Hej! Vilken bra fråga, jag sitter faktiskt med just det i skrivande stund, förhoppningsvis är jag klar med det senare ikväll eller imorgon förmiddag! Kram!