Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Kuling Galon

Regnställ! Nu har jag testat kuling, Lekmers egna märke. Kuling är ett svenskt märke som gör en hel del olika typer av ytterkläder, bl a gör traditionella regnställ i galon. Den här modellen är från Kuling Trend, och heter Swallows. Detta är ett recensionexemplar. 

img_4935.jpg img_4938.jpg

 
Pris: 399kr. Det är ett bra pris för ett regnställ! Speciellt med så hög vattenpelare. 
Material: Det är ett ofodrat galonställ. Regnstället är gjort i slitstarka och tokfunktionella materialet galon, i stretchiga PU. Regnstället har svetsade sömmar. Jag älskar elasticiteten i detta galonställ. Det går verkligen att dra och känna spänsten i materialet. Det är viktigt att galon är lite strechigt, det håller nämligen mycket bättre och är inte lika lätt att göra hål i.  Galon andas inte, glöm inte det. Detta är alltså kläder för blöta dagar! Inte alla dagar!
kuling

Regnstället som är förstärkt vid de känsliga områdena, knän och armbågar. Detta regnställ är både vind- och vattentätt, med 8000 i vattenpelare och svetsade sömmar så kan ditt barn utan problem sitta i en pöl. Jag har duschat regnstället, och inte en droppe läcker igenom. Detta är topp! 
6241734880_img_0440.jpg
 
Jackan har massvis med bra resår, både i sidorna, ärmsluten och kring hela luvan. Det kanske inte verkar viktigt, men är helt avgörande för passform. Jag gillar verkligen denna jacka, den är rymlig i passformen, och perfekt i ärmlängden! 
img_4937.jpg kuling galon
 
Storlek: Aline har storlek 98/104, de är altså lite åt de större hållet. Inte som förut då de var nästan en storlek större, men plaggen är fortfarande lite stora. 
6241734880_img_0500.jpg img_4931.jpg img_4933.jpg img_4932.jpg
Galonbyxorna är försedda med reglerbara hängslen, som dessutom har en knapp vid sidan för att kunna justera passformen ännu mer. Fothällorna nu är i silikon, inte mitt favoritmaterial då de tenderar att bli lite klumpiga, men absolut mest hållbara!
Jag är väldigt nöjd med detta regnställ. Perfekt både hemma och på förskolan, för att inte ens tala om designen, väldigt fint regnställ! Finns i många fler fina färger och mönster, kika här! Prisvärt, och hållbart!
kuling
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefin

    Hej! Tack för världens bästa blogg i kläddjugeln som förstagångsmamma är du guld värd!!! Förstår att detta är en omöjlig fråga för sig att svara på msn min dotter är 76 cm och drar strl 80, vill köpa detta set till förskolestart i höst och är kluven i stoleksval. Är de väldigt stora i strl så de blir klumpigt med 86/92 TROR du?? Man vill ju ändå att de ska kunna användas en tid utan att bli utväxt direkt, är storlekarna att jämföras med tex polarn & pyret eller mindre?:) ärvde galonbyxor i 86/92 från polarn och de drunknar hon i. tack på förhand !!! Och sluta aldrig blogga tack ?