Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Guldstjärnesystemet – vardagsrutiner!

Jag tänkte berätta för er om vårt nya system! Eller vårt och vårt, det var min fantastiska man som kom på en briljant ide! Okej, vi tar det från början. Vi hamnade för några veckor sedan i ett rätt trist läge hemma. Det var otroligt mycket gnäll. Barnen kändes lite oförskämda och bortskämda och hjälpt inte till alls. Det var nästan så att allt jag och Rasmus sa, struntades i och inget togs på allvar. Så tillslut så fick vi nog.

Hot är så otroligt trist att ta till, och de gör mer skada än nytta om man ändå inte följer upp dem. Vilket jag är sämst på. Så Rasmus kom på en grym plan. Nämligen guldstjärnesystem! Om barnen plockar undan efter sig vid bordet, borstar hår och tänder, samt plockar undan sina leksaker så får dom två guldstjärnor var varje kväll. Om dom missköter sig kan man ge en stjärna, eller ingen. Och om barnen har mindre än 8 stjärnor så får de inte köpa fredagsmys. Hårt men tydligt. Eller inte så hårt, men väldigt tydligt iaf!

Rasmus gick till panduro, köpte ett mörkblått ark, som han sen delade upp så barnen fick var sin kolumn. Därefter var systemet igång. Hur har det gått då? Jo! Helt fantastiskt bra! Barnen älskar det! Och har inte missat en enda stjärna. Det är verkligen natt och dag!

 

6241694800_img_0214.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    vi kör med samma system! Finns ju också för potträning och dylikt, färdiga koncept att köpas alltså 🙂

  2. A

    Hej! Har inte med detta inlägg att göra men undrar hur du förberedde dig inför din andra förlossning? Har förstått att din första inte var bra och andra bra. Har själv fött med sugklocka, sprack oerhört mycket och fick sys. Vill varken föda vaginalt eller kejsarsnitt men nästa barn måste ju ut. Detta kanske är en privat fråga men känner sån enorm smärta psykiskt kring detta och det är svårt att hitta info om kvinnor som haft en tuff och bra förlossning. Är rädd att gå sönder igen, att kroppen låser sig eller att det blir mer skador. Tack på förhand.

    1. Sara

      Hej A,

      Jag hade precis som dig en tuff första förlossning. Jag kämpade på i 27 timmar innan min dotter kom ut med hjälp av sugklocka. Även jag sprack och fick sys. Min andra förlossning var en dröm i jämförelse med den första. Jag tog kontroll, jag meddelade alla i rummet hur jag ville ha det, hur jag kände osv, det gjorde stor skillnad. Men den största skillnaden var helt klart att kroppen ”jobbade” på ett helt annat sätt än vid första förlossningen. Det är sant det som sägs, att ingen förlossning är den andra lik. Din kropp har erfarenhet från en tidigare förlossning och kommer klara förlossning nummer två galant. All pepp till dig!

    2. barnplaggsguiden

      Hej A! Ja du, det var svårt. Tiden bara gick och sen var det nära. Jag vet att jag beställde min förlossningsjornal och tog mig tid att läsa igenom för att förstå vad det var som hade hänt. Det tycker jag var väldigt bra och det gav mig väldigt mycket! Jag var rädd att gå sönder, men eftersom jag var så sönder innan så kändes det liksom inte som att det kunde bli så mycket värre. Förstår du vad jag menar?
      Stor kram! Hoppas det kommer gå bra ❤️❤️❤️❤️

        1. AmeB

          Hej A.
          Jag bestämde mig att födda med kejsarsnitt. Delvis pga allt jag hör hört och läst om svåra förlossningar, förlossningsskador m.m, delvis pga av att jag hade svår graviditet med svår foglossnig och illamåendet i 9 månader. Har hört en och annan kommentar om mitt val. Allt från ”minssan om jag kunde födda normalt så kan du” till att man inte är en riktig mamma om man inte ha fött vaginalt. Men för mig var det självklart att jag får välja hur jag vill födda mitt barn. Min kropp, mitt val. Ingen annans. Jag var tydlig och bestämd och det var inga problem prata om det med barnmorska på BVC och överläkaren sen. De måste så klart informera om risker. Men det finns risker med både vaginalförlossning och kejsarsnitt. Mitt kejsarsnitt var en fantastiskt upplevelse. Jag och min man fick all information innan. När det var dags åkte vi till sjukhuset tidigt på morgonen. Vi fick träffa kirurgen. Och sen i operasionsalen var ett fantastiskt team: otroligt trevliga och professionella. Min man var med hela tiden. Jag var vaken hela tiden. Kände inte ont och inte rädsla heller. Det tog 40 min från att vi kom in i operationssalen till att jag höll i famn min lilla dotter.?Återhämtning gick bra. Det är klart att man har lite ont efteråt i magen och är öm i magen i några månader efter. Men det var inte smärtsamt. Vill bara skriva om min upplevelse med kejsarsnitt. Lycka till med din förlossning och önskar dig det bästa.?