Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Inför vår – barnklädeslista!

Hej! Hoppas alla har det bra!!

Idag gjorde jag en halvdan miss, Våra barn gick till förskolan i overall. Varför det? Ja, ni, det vet jag inte alls. Jag har faktiskt ingen koll på det överhuvudtaget. Nu är det perfekt att börja klä sina barn i skalkläder! När det är 11 grader, som det var i stockholm idag, så är det verkligen hög tid för en fleece och bra skalplagg! Så idag hängde jag fram skalplaggen från Polarn O.Pyret som jag testade tidigare, i väntan på att få hem lite från Reima och Kuling, mm.

Det är nog en del av er som gör som jag, som av vana sätter på dem overall. Jag har liksom inte ens börjat byta skor och sånt heller. Bra funktionsskor kan barnen ha ett tag till, liksom fodrade gummistövlar. Men riktigt varma vinterkängor är inte så schysst att ha på dem i detta väder.

Jag har all göra, byta ut och plocka fram nytt samt komplettera barnens vårgarderob. Här är en liten lista på plagg som jag kommer ha på barnen nu i vår, både innekläder och ute!

  • Tröjor – alla verkar vara för små?!
  • Byxor, jag gillar Leggings, mjukbyxor och även lite mjuka jeans.
  • Mjuka jerseyklänningar med långärm!
  • T-shirts
  • Strumpbyxor!

6174587936_img_9139-1.jpg

  • Fleece – gärna vindstopperfleece även fleecebyxor! Detta går såklart att byta mot ull om man vill!
  • Skalkläder – Gärna några byxor med hängslen!
  • Skor – jag gillar skinnkängor, men gortexskor eller andra bra och lite våriga kängor funkar bra, jag gillar lite högre skaft! Det skyddar mot mycket väta och smuts!
  • Regnkläder – galon eller skal, jag det kan ni välja! Alla tycker olika här! Jag gillar att ha ett par galonbyxor på förskolan.
  • Skalvantar – regnvantar! Glöm inte! Magiska!
  • Sydväst – en regnhatt! Även den är toppenbra. skyddar på ett helt annat sätt än en vanlig mössa!
  • Bomullsmössor
  • Tunna fingervantar (eller tumvantar)
  • Stövlar – gärna fodrade nu!
  • Solkräm!! – Ja, tidigt!

Och en sak till som jag lärt mig den hårda vägen! Namna Allt! och ha minst två extra ombyten (tröjor, byxor, strumpor, underkläder)

 

Hjärta gärna inlägget om ni gillar det!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Behöver hjälp med en till grej? 6 åringen undrade igår varför han inte ska använda overallen längre, har tagit fram fodrade galonstället från Didriksons nu när det är så blött o plaskigt. Han gillar inte galonstället så mycket, dels så ska allt gå fort så man hinner ut o leka så mycket som möjligt på rasten, det ska va lätt att ta på för man får ingen hjälp med påklädningen i skolan, o sen så är han väldigt aktiv så han tycker att han blir så svettig o kliig i galonet…. har en skaloverall från stormberg (han föredrar overall för det är lättare o går fortare att ta på) men den är ofodrad o DET skulle bli för bökigt om han först måste ta på fleece kläder under tycker han? Risken är om jag skickar med den att han bara tar på den o springer ut (fröknarna hinner inte med o kolla att de är ordentligt klädda) han känner sällan att han fryser men tycker ändå att det blir för lite när han sitter/rullar o åker i snön som fortfarande ligger kvar här (bor i Borlänge )
    Har du nå tips? Har letat fodrade skalkläder, varför finns inte det när det finns fodrad galon….?
    Softshell finns men är tveksam om det är hållbart nog att krypa runt i? O tror inte det håller vattentätt heller.
    Otroligt tacksam för hjälp
    Mvh Caroline

      1. Caroline

        Tack för tips? Kollade genast upp den men den verkar bara finnas upp till st 104…. Är det bara jag som har större barn som föredrar overall?

  2. Linda

    Förskolan förordar fodrat galon så här års både för min dotter på 3,5 och 1,5… har kört overall och vanlig galon och brukar övergå till skalkläder när det blir varmare. Hur tänker du kring fodrad galon?

  3. Caroline

    Vill gärna tips på lite högre skalbyxor med hängslen i större storlekar, har en 6 åring som kryper rullar o plaskar i allt o tycker det lätt rinner in i ryggen på byxor som slutar i midjan som dom ofta gör i st 122 o uppåt?