Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

4års krisen!

Hej alla! Förlåt för dålig uppdatering idag, men livet har gått i ett, och jag laddar järnet inför Formex pressfrukost imorgon!

Vi har ju lite av en situation här hemma, och det är nämligen så att en viss liten tjej har blivit väldigt stor och klok och 4 år… Japp, det är något som likar en 4 års kris, eller kris och kris, Det är väl bara en mindre fas i livet. Men just nu, när vi har mitt i stormen så känns den, för alla i familjen. Jag blir heeeeeeeelt galen, Aline blir vansinnig, Rasmus lika så, och Ian, ja, han verkar mest trött på sin känsliga och hypade syster.

Hur ter den sig då? Jo, det som jag tycker är jobbigast är ju att Aline har ”slutat sova helt och hållet, för jag kan inte sova och jag vill aldrig sova”. Vilket innebär att nattningen tagit upp till tre timmar, med skrik, bråk, mysigt snack, lite mer gnäll och skrik, för att till slut mynna ut i tystnaden.  Det känns som att min kära älskade 4 åring har sååå mycket i huvudet, frågor och funderingar och nyfikenhet, och en del frustration, så att allt liksom bara blir fel och pannkaka.

Har ni varit med om likande? Vad gör man? Vi säger till ordentligt när hon går för långt, och väntar tills hon lugnat sig, när vi tillsammans pratar om situationen, vad som hänt och varför alla agerade som de gjorde. Men, vi försöker även säga hur vi önskar att hon ska agera, till nästa gång liksom.  Jaja, vi får se, alla har det iaf lite hett om öronen här hemma!

 

6174633136_img_8638.jpg

 

 

PS! Imorgon kommer det massvis om barnkläder!! Hahah, lite sidospår detta!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    Hej! Åh va jobbigt! Jag har ju egentligen ingen aning (eftersom jag inte har egna barn MEN är väldigt nyfiken på barn och dess utveckling kring sånadär frågor. Tänker på vad är det som gör att hon inte vill sova? Säger hon att hon bara inte är trött eller är det att hon är ”upptagen” med att vilja göra allt annat? För isf tänker jag att man kan testa att låta henne somna görandes det hon vill. Är det att se på film, lyssna på saga, sitta med resten av familjen i soffan m.m kanske man kan prova det ett tag bara så hon får försöka komma till ro i lugn istället för att nattningen ska vara ett 3-timmars jobb för er alla. Det gynnas ju inte någon av. Att sova ska ju va nåt hon vill, och som hon behöver. Eller det kan ju va så att hon kanske jjust nu ist har större behov för aktivitet och att sömnen bör komma som ett brev på posten av det istället. Sysselsätt henne kanske ännu mer med gympa, disco, dans och lekar under eftermiddagarna så hon inte hinner tänka så mkt på att ”nu vill mamma att jag måååste sova” utan att hon helt enkelt slocknar av sig själv. Ingen aning om detta kan va till nån hjälp, tänker lite högt bara? Stor kram??

    1. barnplaggsguiden

      Hej Sanna!

      Vilken otroligt intressant tankekedja! Jag är så glad att du ville dela med dig! Ja, barn är så spännande och det är intressant att fundera kring vad det är som gör att dom tänker på sättet dom gör. När det kommer till Aline så verkar hon fått en fix ide av att hon inte kan sova, det är liksom där bromsklossen är. För det är inte så att hon vill lägga sig, det är bara när hon lagt sig som hon kommer på att hon minsann inte kan sova.
      Jag ska testa att sysselsätta henne mer! kanske absolut kan funka!

      Ha en fin kväll!! Stor kram!

  2. Lina

    Ååh, det finns alltså fler! Vår stora lilla 4-åring är såå känslig…. gråter för allt! En svår balansgång.. Ert sätt låter klokt!

  3. Rima

    Får jag tipsa om podden Kära barn, Där tar dom upp bland annat detta. Jätte bra tips och råd på hur man ska hantera olika barn situationer.