Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Kavat Svartvik WP

Hej på er alla! Äntligen är det dags att recensera Kavat Svartvik WP. Svartvik är en vinterkänga, som finns i lite olika färger och är även den en väldigt populär vintersko. Jag personligen har aldrig testat den innan, så det är väldigt kul att prova en ny sko, från ett märke där jag testat Yxhult, Voxna mm. Dessa skor är som vanligt testex, inget jag får betalt för utan mina personliga åsikter efter att ha testat skorna i på mitt barn, i kallt väder!

 

Material: Svartvik är tillverkade i återvunnen nylon och med en brun skinnlogga.  Skorna har tejpade sömmar, och ett membran på insidan som är det som verkligen ser till att hålla skorna torra och ger dem bra andningsförmåga.  Stort plus är att skon är fodrad invändigt med fleece, och det i kombination med innesulan (som har isolerande förmågor) ser till att värma barnets fot.


Alla skor som kavat tillverkar är helt fria från teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten.

Pris: 999kr.

Passform: Höga vinterskor som man spänner på barnets fot med två rejäla kardborreband. Skorna har en förstärkt hälkappa och även ordentlig uppbyggnad kring vristen och sulan. Det märks att det är en genomarbetad och ergonomisk sko, då den känns både rejäl och fjädrar samtidigt.


Skon är lätt att ta på då det är enkelt att öppna upp kardborrespännena ordentligt och sätta i foten. Däremot så är de rätt bredda i passform, iaf på mina barn, och jag upplever dem aningen klumpiga. Aline gillar dem dock, men jag vet att hon går bättre i andra skor. Detta är verkligen ordentliga vinterskor, som jag tycker håller värmen mer än väl, så det förklarar varför dem är lite tyngre än andra typer av skor. Tyngden ligger i sulan, och det är mycket tackvare den otroliga sulan som dessa skor håller barnen varma.



Yttersula är i PU med fält av HD-PU. Sulan har ett ordentligt och bra grepp och mönster. Barnen kan gå på väldigt hala och geggiga underlag utan att det blir problem eller att dom halkar.


Storlek: Se till att mäta ditt barns fot ordentligt, och sen kolla innermåtten. Det är bra om dessa skor är minst 1,5-2 cm större när man köper dem! Generellt är de mindre i storleken än en del andra märken ( Aline har tex 28 i dessa och 27 i Viking)

Vattentålig: Ja! Helt! Aline har haft dem ute i snö och gegg (efter bilderna…) och dem har hållt henne helt torr. Även när jag badade skorna så släpper dem inte in vatten.


Slutligen, Kavat har återigen levererat superbra vinterskor! Som jag varmt rekommenderar, och som verkligen kommer se till att hålla ditt barn varm om fötterna. Eller iaf i teorin. Små barn är olika, så olika skor passar olika barn. Däremot så har dessa skor helt rätt funktion, och är enligt mig väldigt bra! Jag anser att dem är lite klumpiga, men det är för att Aline möjligen har dem i en lite stor storlek.


Sulan är den bästa hittills, och mönstret ger barnen supergrepp. Skornas design är härlig och enkel, inte massa tokiga färger, vilket jag personlige uppskattar. Det är helt enkelt lite sportigare skor som är gjorda för lek i kalla temperaturer. Dessutom perfekta för förskolan!

Ps, Vill ni köpa dessa i Stockholm så har Kavats nya butik alla storlekar inne!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.