Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Barnsäkerhet med Volvo!

Häromdagen var jag på en lunch med Loppi i Volvo Showroom. Där pratade vi om ett otroligt viktigt ämne, barnens säkerhet i bilen. Det är en hjärtefråga för mig, och många andra. Vi fick lära oss att första barnstolsprototypen kom 1964, och det är en svenskinnovation. Den var inspirerad av astronauter! Det ni! Idag är vi i norden bäst i världen på att ha bakåtvända bilbarnstolar. Aline är 4 år i december och har det än idag! Att barnen sitter med benen upp litegranna är inga konstigheter alls utan helt ofarligt. Håll dem bakåtvända så länge det bara går, och är säkert.

Jag träffade mina härliga kollegor Jessica, Angelica, Jessica och Annika. Det var kul som alltid, och en del fotograferande!

img_8709.jpg

img_8711.jpg

img_8710.jpg

Vi fick lära oss och klämma och känna på barnstolar. Bilbarnstolarna idag är väldigt lättanvända, bekväma och säkra. Men det är viktigt att vara noggrann med hur man spänner fast barnet. Se till att bältet går över höften ordentligt.

img_8775.jpg

Volvo har egna bilbarnstolar i deras bilar, så barn som sitter framåtvänt kan vara säkra med. Det visste jag, men det var kul att se det live! I framtiden så kommer det förmodligen finnas en uppblåsbar bildbarnstol som man kan ta med på resan, perfekt för alla som vill låta barnen sitta bakåtvända så länge som möjligt!

img_8712.jpg img_8714.jpg img_8715.jpg

Tack Volvo för ett trevligt och informativt seminarium! Och Renée Voltaire för otroligt god lunch!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Hej och tack för en superbra blogg!
    Jag pluggar till civilingenjör och ska göra mitt kanditatexamensarbete nu, jag har (enligt mig själv iallafall) en superide till Volvo för att möjliggöra det att ha barnen bakåtvända ännu längre än många anser idag! Jag får tyvärr ingen kontakt med volvo och undrar egentligen bara om du kanske har en mail du kan maila mig så jag kan få komma vidare med min ide och mitt exjobb och kanske rädda ännu fler barn! Jobbade länge på en akutmottagning, att se en hel familj komma in, där de vuxna inte var i bästa skick och sedan ett barn som suttit bakåtvänt utan en enda skråma. Som att det aldrig ens varit med i en trafikolycka. Det tycker jag är fantastiskt!
    Tack på förhand!
    Maria