Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Frågestund del 2!

Susie: Hej! Jag undrar hur du tänker kring det här med att ”finna the one” och bilda familj och så. Jag är så jäkla rädd för att jag inte komma hitta mannen i mitt liv och få allt det jag drömmer om. Du och jag är ungefär lika gamla men jag känner mig mil ifrån dig och jag är fast på universitetet och tråkiga dejter. Hur tänker du kring sånt här, kände du nåt liknande? Kram och tack för en fin blogg!
Hej Susie, vilken rolig fråga! Tack för att du ställde den, och att du läser min blogg! Åh va svårt det är med kärlek. Jag är verkligen inte nån expert, men har varit en förhållande människa till stor del. Utom min studieperiod i Linköping där jag lekte rövare i ett år. Och verkligen inte var bunden till något. Jag älskade det! Det var härligt och viktigt! Njut av där du är nu! Jag tror att det kommer lösa sig så det passar just dig perfekt. Det var inte enkelt för mig när jag träffade Rasmus, jag var i en annan relation och vi klickade, men det var inte perfekt direkt. Tillslut insåg jag, före honom såklart att det skulle bli vi. Sen gick det fort, men Rasmus var orolig för ålderskillnaden med tanke på att han redan då ville ha barn. Jag bestämde mig där och då att han var rätt för mig, och att vi skulle skaffa barn. Efter det hände inget på tre år, när Aline väl blev till var det planerat och vi var redo. Jag är så tacksam att vi hade perioden innan hon kom (ca 3 år) för bara oss. Det kändes viktigt att vi var oss innan vi blev tre. och sen fyra.  
Stor kram!!! 

 

Katarina: Tack för en jättebra blogg! Du har kanske redan skrivit om det men vilka underställ tycker du är bra? Och hur många behöver man till en 1,5-åring som går på förskola?

Hej Katarina!! Vilken bra fråga, jag får ofta frågor om det! Jag personligen gillar Mini A Ture, polarn o pyret och Pierre robert! Alla dom gör bra underställ. Det som är mest prisvärt är Pierre Robert! Jag skulle säga att två set räcker mer än väl! Vädra dom, försök att tvätta så lite som möjligt. Alla tål dock tvätt, så behövs det är det ingen fara!  Tack för att just du läser!!
img_5427.jpg

Johanna: Å, då vill jag fråga om hur du tänker kring att barnen delar rum, blev så glad när jag såg det härom dagen! Känns som om mina är de enda som delar… Vill gärna veta hur du tänker kring förvaring, egen yta för varje barn samt hur det funkar med Alines och Ians åldersskillnad! Leker de med samma saker, eller har de egna/uppdelat med egen förvaring? Hur funkar det med sömnen? Kommer de överens eller ”stör” de varandra? Tack för en bra blogg! Kram!
Ja! Ett favorit ämne! Det kan jag säga att våra barn skulle gjort även om vi hade massvis med rum!  Aline och Ian har delat rum sen Ian va ca 8-9 mån och vi flyttade in honom dit. Vi har en inbyggd garderob i rummet som tar massvis med kläder, och sen en stor Ikea byrå. Det är 1,5 år mellan dom, så dom har lite olika intressen, men Ians nya intresse är allt som Aline gör. Så likförbannat så jagar dom efter samma saker. Jag har försökt att inte dela upp deras leksaker, så alla delar på allt. Det känns lättast. Sen har Aline en liten låda på en låda, som är bara hennes. Det är viktigt för henne nu. Jag vet dock inte riktigt om det är rätt eller bra, men jag har planer på att röja om allt och se till att vi får lite mer plats och stor säng även till Ian.
  1. När det kommer till sömnen så har jag tur med barn som sover väldigt bra. Visst i början så väckte dom varandra en hel del, men nu är det inte ett problem alls. Mitt tips är att bara hålla ut. Nu kan nån av dem skrika rakt ut, och den andra vaknar inte alls. Jag nattar dem även samtidigt, vid 19 på kvällen. Först läser vi, sen somnar dem i varsin säng när jag är kvar i rummet. Det går galant!
  2. Tack för att du läser! Hoppas du är nöjd med svaret! KRAM
  3. img_5425.jpg
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susie

    Åh tack snälla för ditt svar Sheila! Blir så inspirerad av din blogg och som du säger, min tid kommer väl tids nog? Önskar dig och familjen en trevlig helg! Kram

  2. Frida

    Hej! Kom på en fråga igår när jag återigen slängde in barnens vinteroveraller i tvättmaskinen. Hur ofta tycker du man kan tvätta dem utan att de tappar sin tålighet mot vind och väta. Jag veta att de rekommenderar att man torkar av smuts med fuktig trasa, typ wetex. Men mina pojkar (1,5 och 3 år) är så skitiga när de kommer hem. Vi bor i Skåne = plusgrader och blött även om det inte regnar. Tack för en bra blogg!