Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: KAXS från Kappahl

Nu är det äntligen dags för en recension av populära KAXS. KAXS är Kappahls egna märke. Sen jag själv fick barn har jag alltid hört att detta är den bästa overallen bland ”kedjorna”. Det är väldigt kul att äntligen få recensera den! Detta är som vanligt bara ett recension exemplar!

kaxs recension

 

Pris: Kostar ca 899kr. I nedre prisklassen för ett sånt här plagg, en av de billigaste jag testat.

Storlek/ Passform: Denna overall börjar på storlek 80 och går till 128. Ian har en i storlek 92 och jag tycker den är lite stor för honom, men det är för att han är mellan 86 och 92 just nu. Det är viktigt när man köper en vinteroverall är att man ser till att det finns ordentligt med plats för barnet. Det ska inte strama eller dra någonstans då det kommer förhindra barnet i leken. Jag tycker att overallen är bra om man kan ta ett knytnäves grepp på tyget i grenen. På detta sätt kan man se till att användningen blir längre och att barnet kan ha overallen hela säsongen.

img_8174.jpg

Jag tycker overallen är rak i modellen och smal i kroppen. Jag upplever Kappahl som väldigt normala i storleken, kanske med något långa armar.  Jag rekommenderar att man utgår ifrån hur lång barnet är, och tänker att den ska passa ett tag. Overallen är true to size som sagt.. Så välj den storlek som ditt barn har. Är hen mellan storlekar, så gå upp en storlek.

img_8159.jpg

Overallen är förhållandevis tunn och smidig. Materialet är matt i kvaliteten.  Det både känns och är väldigt slitstarkt. Jag upplever att den är rätt stel och materialet är lite åt det hårdare hållet. Overallen är ordentligt förstärkt på knän och rumpan. Det är superbra och gör detta till en perfekt förskoleoverall! Ian är inte så brydd som jag, och rör sig väldigt bra ändå! Overallen har ett elastiskt band i midjan för att skapa bättre passform och jag tycker det är en grymt bra funktion i barnoveraller. Det gör att overallen sitter bättre. Jag tycker verkligen om att midjan är tydlig på overallen, för den sitter så mycket bättre då.

 

img_8089-1.jpg img_8098-1.jpg
Luva: En annan fördel med denna overall, är att den har en justerbar samt löstagbar luva. Luvan har både resår på kanten, så den sitter där den ska. Och går att göra mindre tack vare kardborrebandet på luvan. För stora luvor är helt värdelöst då de bara är i vägen och ramlar ned över ögonen.

img_8090-1.jpg

I framkant så går luvan att spänna fast med karborrefästen för att den ska sitta där den ska trots ruskigt väder! Halsringningen är fleecefodrad. Det är supermysigt!

kaxs recension

 

Fothällor och armslut:  Armslutet har snölås med tumhål. Det är ett mjukare material som barnen har kring handleden, som förhindrar snö och kyla från att komma in. Många barn gillar att kunna ha tummen i hålet med, det hjälper dem att hålla sig varma. Det finns även ett rejält kardborrespänne som går att extra justera med om man vill det.

kaxs recension

Overallens fotslut är bra, med tyghällor, som går att reglera till all oändlighet, tyghällor kan gå sönder, men dessa är rejäla, så jag tror inte det. Det finns även bra snölås på besluten.

kaxs recension

 

 Material: 100% polyamid. Flourkarbon fri. Såklart!

Tvätt: 40°C maskintvätt, Torka på låg värme i torkskåp. Ej sköjmedel och vänd ut och in!

Vattentålighet: KAXSoverallen har 10 000 i vattenpelare, vilket är väldigt högt och definitivt vattentätt. Väldigt bra och det visar plagget även när jag testat att duscha den mm. Jag tycker att det bara rullar av när jag sköljer den, den är i stortsett torr direkt efter! Ian har även haft den i snön, gjort änglar och krypit runt. Klarar det mer än väl. Varm och torr!

kaxs recension

 

Andning: Det vet jag inte, och det är lite dåligt att jag inte fått reda på än, men jag skulle gissa på minst 5 000 då jag sett Ian i den, och overallen håller honom torr, så den bör andas helt okej iaf.

Design: Overallen finns i 4 färger och är väldigt enkelt och lekvänlig i sitt utförande. Jag tycker den är fin, möjligen lite tråkig, men den gör det den ska. Jag hade önskat lite mer klassiska färger som röd, eller marinblå. Stort plus för att alla detaljer är reflexdetaljer! Det är superfint och smart! Jag gillar även det stora K:et.

kaxs recension

Slutligen: KAXS är en vind- och vattentät overall som har tejpade sömmar, i slitstarkt material med god andningsförmåga. Jag tycker att en bra overall, och den håller Ian både torr och varm utan minsta problem. Det är hög funktion i plagget och många smarta lösningar, som dubbelt vindslå och fleecefodrad halringning för att den ska vara så skön som möjligt för barnet. Däremot tycker jag att den är lite stel i materialet. För supersmå barn skulle jag inte välja denna overall. Men barn som rör sig bra och enkelt kan ha den, utan större problem.

Priset är helt underbart! För detta pris, så får man mycket mer än man betalar för. Ett riktigt kap till overall! Lekvänlig, barnvänlig och plånboksvänlig.

img_8158.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nadia

    Hej! En jättebra blogg – med många bra tips – som jag alltid läser men aldrig kommenterar 🙂 En liten undran…jag har en tvååring här hemma som behöver ett par bra vintervantar. Bor i Skåne. Tips?

  2. Lina

    Kul med en recension på denna overall, jag har haft den två år i rad på mina barn och är supernöjd! Alltid varma och torra när dom vart ute och lekt, då snackar vi två barn som går all in i uteleken i snön, haha.
    I år fick dock sonen prova på en didriksson overall, men tösen får köra på kaxs.

  3. Sanna

    Jag köpte en Kaxs overall åt sonen till i vinter efter att ha hört mkt bra om dem. Har tidigare haft Didrikssonoveraller och Kaxsen känns lite hårdare men är i övrigt nöjd med den hittills. Köpte den med 25% rabatt dessutom så blev ett riktigt kalaspris! Kappahl har ju ofta något bra erbjudande man kan utnyttja 🙂 Känns som mkt overall för pengarna, perfekt att ha på förskolan. Håller dock med om att den gärna hade fått kommit i mer klassiska färger, hade gärna köpt den i en fin klarröd färg!

  4. Sanna

    Jag köpte en Kaxs overall åt sonen till i vinter efter att ha hört mkt bra om dem. Har tidigare haft Didrikssonoveraller och Kaxsen känns lite hårdare men är i övrigt nöjd med den hittills. Köpte den med 25% rabatt dessutom så blev ett riktigt kalaspris! Kappahl har ju ofta något bra erbjudande man kan utnyttja 🙂 Känns som mkt overall för pengarna, perfekt att ha på förskolan.

  5. Samantha

    Jag köpte denna overall för första gången till min 4 åring efter rekommendationer från mammavänner och jag är hitills jättenöjd! Hon är väldigt smal så passformen är perfekt för henne och snölåsen i benen och muddarna i armarna tycker jag är riktigt bra!