Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini A Ture Wang + Wilas

Jag har skrivit lite om overaller, och många fler kommer, men under tiden så tycker jag att vi roar oss med tvådelat från det fantastiska danska märket Mini A Ture. Personligen så föredrar jag ofta overaller, men det är hög tid att slå ett slag för jackor. Det är ett fantastiskt komplement till en overall under vinterhalvåret då det finns många tillfällen när det kan vara skönt att slippa overallen och endast ha en varm jacka. Ett exempel är på helgen om det är mycket vagn eller bilåkande.

 

 

Många gillar ju tvådelat, och jag tycker det är väldigt smidigt med, täckbyxor som är lite smidigare kan vara bland det bästa!


Nu har jag fått testa Wang och Wilas till Ian.

Material: Yttreskal 100% nylon, thermolite foder och inre foder i fleece.  Thermoliten är lätt och otroligt värmande, och är verkligen fantastisk när det kommer till att värma barn. Jackan är fleecefodrad, medan byxorna har ett polyestertyg. Plaggen känns tjocka utan att vara klumpiga. Aline har sen tidigare en jacka från dem och har använt sin mycket och håller sig riktigt varm i den, och hon är otroligt frusen.


Funktion: Det jag gillar med plaggen är att de är både snygga och otroligt funktionella. De är vattentäta med hjälp av Mini A Tures särskilda membran. Mini A Ture använder sig av ett membran mellan foder och tyg som har hög andningsförmåga och är vattentät. Jag har haft kläderna på Ian i regn samt duschat dem såklart. Och vattnet bara rullar av dem.

En annan bra grej med deras vattentålighet är att den även klarar att tvättas. Andra jackor kan få ett sämre skydd vid tvätt. Men MAT plaggen har en vattenpelare på 8000 som garanteras efter 5 tvättar. Vilket är väldigt högt!


Wilas: Byxorna Är lätta att justera, och är utan knäppe på  hängslena  Det är fler och fler märken som gör såhär, då man ändå bara drar på dem. Smart och barnvänligt. Dem går såklart att justera ordentligt och även att ta av om man vill det. Däremot tycker jag inte att man ska det på små barn!  Dessa är ”låga” och normalt sätt är jag skeptisk till låga byxor, men de imponerar på mig. Dom är väldigt bra och sitter perfekt på Ian, både innanför jackan och utanför (som förskolan alltid kör, gulligt)



Byxorna går att justera i sidan! Smart, och ger bättre passform! Fothällorna är i silikon, som är tåligt, men inte lika smidigt som resårband.

Andning: Andningsförmåga 10 000gr/m2/24h. Vilket är otroligt bra!

Slitstyrka: 50. 000 rubs. Högre mäter man inte. Så detta är så bra det blir. Jackan och byxorna kommer klara aktivt användande och lek, för mer än ett barn! Bra betyg. Jag älskar när plagg kan ärvas utan att de behöver ha sämre funktion till nästa barn. Byxorna ar förstärkningar både vid insida smalben och på rumpan. Det är grymt!


Pris: Ca 500kr för Wilas, byxorna och ca 1200kr för jackan, Wang.


Storlek/Passform: Mini A Ture är väldigt normala i storleken. Båda mina barn har den stl de är i centimeter på dessa plagg.


Detaljer: Båda jackor är så jäkla fina och genomarbetade. Fina reflexer som syns bra, och snygga dragkedjor. Jag älskar deras signatur stjärna som reflex. En fin detalj!


Wang: En Mini A Ture klassiker. Går att använda i vagnen, ha ensam och passar till täckbyxorna som Wilas. , lika bra till förskolan och parken som till kalaset. Jag älskar den vida modellen. Den gör det möjligt att ha en extra fleece om det behövs. (vilket jag inte tror) Jackan sitter bra på och har en grym dragsko om man vill få en tajtare passform. Det går alltså att justera både i midjan och nederkant! 

Det är en väldigt dansk design då plagget har en spetsig luva, det är lite av ett signum. 


Luvan är spetsig, men har ett framstycke som gör att den sitter bra runt barnhuvudet, det är en mjuk och skön mudd. Luvan är såklart avtagbar, så det är säkert och bra om man vill vara utan den.


På framsidan av jackan finns en stor ficka, även den lite av ett Mini A Ture signum, Jackan öppnas upp ordentligt genom en dragkedja som sitter på sidan av kroppen, det gör så att jackan ser ut som en anorak, men det är den inte. jag har testat anorak på Ian tidigare, men det är fasiken så mycket smidigare såhär!


Jag är ett stort fan av armsluten som är en mjuk mudd. Det är supermysigt och skönt för barnen, men kan ibland suga åt sig lite vatten. Tur är att mudden är snabbtorkande! 

Fina och bra plagg med otroligt hög funktion! Rekommenderas varmt! Älskar att de inte har gjort något halvdant, utan dessa plagg klarar tufft väder och håller för flera barn!

 

wilas wang

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    Hej,
    Tack för bra tips och recensioner!
    Har du även testat Mini a tures vinteroveraller?? Funderar på att köpa modellen Wisti till min dotter 1,5 år, och vore intressant att veta om du testat dem och varit nöjd!
    Hälsar Josefine

    1. barnplaggsguiden

      Hej Josefine!
      Jag håller på att testa den nu faktiskt! Borde vara klar med recension snart!
      Personligen tycker jag verkligen om Wisti. Den har sjukt bra funktion, och sitter fint på kroppen. Det är en bra ”baby”overall då den är lite åt det bylsiga hållet. Går ditt barn? Isf tycker jag du absolut kan köpa en! Den är fin och varm! Håller bra andrahandsvärde med!