Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Ull eller fleece?

Läs en finfin intervju som loppi har gjort med mig angående valet mellan ull eller fleece!

Nu ska jag hämta barnen och imorgon kommer Rasmus hem från sjukhuset! ÄNTLIGEN! Jag har saknat honom otroligt, och känner mig lite väl mör efter en vecka själv. Barnplaggsguiden_Ull_Fleece

KRAM

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hej!
    Vill lite snabbt skriva en kommentar om fleece och hur jag ser på det. Jag undviker fleece då jag inte känner mig bekväm med att använda plast, det är alltså inte mängden plast som behövs för att göra fleece eller källan till plast som spelar roll, plast är alltid plast. Plast är inget jag vill klä mitt barn i, återvunnen eller ej. Fleece gör också att det hamnar mängder av plast i haven, något vi idag inte ens vet konsekvenserna av. Det här är något man inte kan bortse från när man diskuterar fleece vs. ull.
    Läs gärna mer, bl.a. här:
    http://www.svt.se/nyheter/inrikes/klader-av-fleece-fororenar-haven
    http://supermiljobloggen.se/nyheter/2015/10/fleeceklader-slapper-ut-mikroplaster-i-haven

    1. barnplaggsguiden

      Hej Emma!

      Tack för din kommentar, jag har läst allt det innan, och jag vet att det är ett starkt och bra argument att inte använda fleece. Jag personligen gillar fleece, trots plasten och kommer fortsätta använda det, däremot så tycker jag att om man ska använda fleece, så bör man köpa återvunnen sådan. Då slipper vi iaf skapa ny plast för det ändamålet!
      KRAM

      1. Emma

        Hej igen!

        Ja, jag tänkte väl att du som jobbar med kläder säkerligen läst om det, hur fleecen är dålig och leder till mikroplaster i havet, alltså ännu konstigare att du inte nämner det i din artikel. Men det har väl att göra med det du skriver ovan, att du vet att fleecen förorenar haven men ändå tycker att fleece är bra. Och fine, det kan man tycka hur konstigt jag än tycker att det är, men är inte den kunskapen för viktig för att helt ignoreras? Kanske kunde du tagit tillfället i akt och lyft fram den aspekten?

        Min poäng är väl att man får göra som man vill, men jag tycker det viktigt att man tar sitt ansvar och skriver det man vet. Du skriver ”Många som inte gillar fleece säger att det är på grund av att mycket plast behövs till tillverkningen. Köp då fleece gjord på återvunnen plast, då behövs det inte nya material för att skapa plagget.” och då tycker jag att du också kunde tagit upp de andra argumenten för varför fleece kanske väljas bort av många, speciellt med tanke på att du hade den kunskapen. Det känns som att det du skriver blir en halvlögn i och med att det inte alls är det enda argumentet till att människor väljer bort fleece…

        Du kanske tycker jag tjatar, men för mig är havet och djuren som lever där inget som kan ignoreras. .

        KRAM
        😀

        1. barnplaggsguiden

          Hej Emma!
          Va bra att du tar upp detta. Personligen så vet jag inte tillräckligt för att kunna ta ställning mer än jag gör idag. Det är svårt med plast, då handlar det inte bara om fleece. Jag är glad att du lyfter upp detta. Och nej, det är inte en halvlögn, utan det är det jag har koll på. Jag är glad att sånna som du läser min blogg och upplyser oss. Jag lär mig hela tiden!
          TACK