Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Reima Stavanger

Andra overall recensionen kommer här! Nu är det Finska Reima som har gjort en ”värstingoverall”. Den har nämligen det mesta, och är väldigt omtyckt här hemma, men det beror nog mycket på färgen! Chockrosa! Stavanger har vunnit bäst i test i år och är väldigt populär! 
  reima stavanger test barnplaggsguiden reima stavanger test barnplaggsguiden
Overallen som jag recenserar här är ett prov från Reima, det är en vinteroverall som heter Stavanger. Overallen kommer returneras efter säsongen är slut..

Pris: Kostar ca 1599kr. I övre prisklassen för ett sånt här plagg, den dyraste för denna säsong!

Storlek/ Passform: Denna overall börjar på storlek 92 och går till 140. Aline har en i storlek 104 och jag tycker den är helt rätt för henne. Det är viktigt när man köper en vinteroverall är att man ser till att det finns ordentligt med plats för barnet. Det ska inte strama eller dra någonstans då det kommer förhindra barnet i leken. Jag tycker att overallen är bra om man kan ta ett knytnäves grepp på tyget i grenen. På detta sätt kan man se till att användningen blir längre och att barnet kan ha overallen hela säsongen, kanske till och med in på nästa (beroende på barnets ålder!)

reima stavanger test barnplaggsguiden

Jag tycker overallen är rak i modellen, smal i kroppen men utan att vara för tajt på något sätt. Jag upplever Reima aningen långsmala i modellen. Jag rekommenderar att man utgår ifrån hur lång barnet är, och tänkter att den ska passa ett tag. Overallen är true to size, Aline är ca 102 lång och jag valde storlek 104, hade jag valt 110 hade den varit för stor.Så välj den storlek som ditt barn har. Är hen mellan storlekar, så gå upp en storlek.

reima stavanger test barnplaggsguiden
Overallen är förhållandevis tunn och smidig. Materialet är matt och både känns och är väldigt slitstarkt. Jag upplever att den är väldigt smidig att röra sig i. Aline är rätt känslig, men gillar denna. Overallen har ett justerbart elastiskt band i midjan för att skapa bättre passform och jag tycker det är en grymt bra funktion i barnoveraller. Det gör att overallen sitter bättre och att man kan anpassa overallen efter barnet. Alla barn är ju som bekant väldigt olika.

reima stavanger test barnplaggsguiden

Hängslen! Denna overall har något väldigt speciellt, som jag verkligen tycker är smart och som jag inte fattar att fler har: Hängslen! Det är otroligt, för när man går in och ut ur butiker, hemmet eller kanske nån fjällstuga så är det så smart att barnen bara kan knäppa upp och ta av sig överdelen av overallen utan att den ramlar av. Perfekt så barnet slipper bli varmt, och så overallen inte rasar ner. Heja er Reima!

reima stavanger test barnplaggsguiden

reima stavanger test barnplaggsguiden
Luva: En annan fördel med denna overall, är att den har en justerbar samt löstagbar luva. Tack vare kardborrebandet på luvan kan man se till att det sitter bra på ditt barn, för stora luvor är helt värdelöst då de bara är i vägen och ramlar ned över ögonen. Overallen har en ribbad kant på luvan som gör den mysigt och skönt för barnen att ha luvan uppe, det är ett stort plus och inte många märken som har det.

reima stavanger test barnplaggsguiden

På tal om luva så har denna overall en fin fuskpäls som går att ta bort väldigt snyggt. (om man vill det, det tycker inte jag!) Den har nämligen en dragkedja längst med fuskpälskanten som gör att den går att ta loss enkelt, samt ett skyddande tyg stycke, så det inte syns att något är borttaget! Snyggt och smart!

reima stavanger test barnplaggsguiden

 

I framkant så går luvan att spänna fast med karborrefästen för att den ska sitta där den ska trots ruskigt väder!

reima stavanger test barnplaggsguiden reima stavanger test barnplaggsguiden .jpg

 

Fothällor och armslut: Jag är ju som bekant ett stort fan av fothällor. De ska helst vara i silikon och justerbara. Reimas overall har justerbara fothällor i silikon som även har ett elastiskt band som gör att vatten, smuts och övrigt håller sig borta.

reima stavanger test barnplaggsguiden

En annan ball funktion är overallens kilöppning som är smidig och enkel. Det är helt enkelt en knapp man kan öppna upp för att få bredare fotslut – perfekt över pjäxan!

reima stavanger test barnplaggsguiden

 

Även armsluten har en bra resår som dessutom har fleece på insidan för högre komfort. Jag tycker det är halvbra, fleece suger åt sig vatten, så det är sådär. Men mysigt för barnet i alla fall!

reima stavanger test barnplaggsguiden

 

 Material: Foder: 100% polyester, Reima® Soft Loft insulation.. Plagget är en polyuretan beläggning som gör den vattenavvisande. Det innebär även att overallen kommer kunna vara vattenavisande trots många tvättar! Materialet är snabbtorkande, smuts/vattenavisande och enkel att rengöra. Jag gillar plagg där inte smutset tränger in i tyget.

reima stavanger test barnplaggsguiden

Tvätt: 40°C maskintvätt, torka i max 40 grader i torktumlare eller torkskåp. Ej sköjmedel, ta av fuskpälsen och vänd ut och in!

Vattentålighet: vinteroverallen har 12 000 i vattenpelare, vilket är väldigt högt och definitivt vattentätt. Väldigt bra och det visar plagget även när jag testat att duscha den mm.

Jag har duschat overallen i en minut. (klockat det på telefonen!) Jag har under den tiden sköljt av hela overallen samt riktat munstycket mot dragkedjan. Vattnet läcker inte in överhuvudtaget. Innertyget är helt torrt efter duschen, även kring dragkedjorna och sömmarna som annars kan vara svaga punkter!  Jag kan därmed säga att plagget verkligen är helt vattentätt. Jag att vattnet bara pärlar sig och rinner av!  Efter duschen så var overallen i nästan helt torr direkt. Nu en 15 min senare är den snustorr. Väldigt bra betyg!

Slitstyrka: Plagget har 80 000 i slitstyrka vilket är otroligt högt. För att ni ska få perspektiv så brukar man säga att ett riktigt starkt möbeltyg har från 40 000 och upp. De flesta barnkläder har inte denna slitstyrka.

Fördelen med ett tåligt plagg är att den kan ärvas vidare och användas av flera barn.

Andning: Plagget har 8000 i andning vilket även det är galet bra och kommer se till att hålla ditt barn torrt. Bra när barnen rör sig mycket och blir varma, då släpper plagget ut fukten och barnet förblir torr och behagligt varm.

Design: Overallen finns i 8 färger och är väldigt enkelt och stilren i sitt utförande. Det är en favoritoverall, trots det chockrosa. Jag gillar att den är så enkel och snygg med en fluffig pälskant! Skulle jag valt själv hade jag valt en annan färg, men nu vet jag att Aline syns, och hon älskar ju färgen = mindre bråk på morgonen!
reima stavanger test barnplaggsguiden

Nackdelar: 

  • Priset
  • För få och för små reflexer!

Slutligen: En vind- och vattentät overall som har tejpade sömmar, i slitstarkt material med god andningsförmåga. Jag tycker att det är en av de bästa overallerna jag testat. Det som talar emot plagget är priset. Det är en väldigt dyr overall. Däremot så vet jag att man kan sälja den vidare till ett bra pris, vilket både är ekonomiskt och klimatsmart. Något jag röstar för! Den kommer även hålla hela säsongen, utan problem och vara perfekt att spara till nästa barn eller låta ärvas av nån annan. Designen är superfin och jag gillar fuskpälsen och formen på overallen. Smidig, lätt och enkel för Aline att ta på sig, med smarta hängslen gör att det snabbt blir en favorit!  Den är gjord för lekfulla, aktiva barn är ett toppenplagg för både stora och små barn! Overall är ju mjuk och följsam trots den höga slitstyrkan, och skyddar barnen i alla väder. En riktigt bra overall som jag varmt kan rekommendera! Hade en haft bra reflexer hade det varit full pott!

reima stavanger test barnplaggsguiden

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hej! Ser att detta är ett gammalt inlägg så räknar inte med svar men hoppas? Har nu köpt hem en Stavanger till min 3 åring och en Alaska penguin från MR och kan inte bestämma mej vilken ja ska behålla!? Känns ju som den från Reima är smidigare för han att röra sej i men också kallare än MRs. Tycker det är skönt att slippa ta på extra kläder under och är rädd man måste det med reimas? Men kanske inte med MRs.. vad tror du? Den kommer främst användas oå förskolan! Mvh sara

    1. barnplaggsguiden

      Båda är riktigt bra overaller! Du behöver inte oroa dig för att barnen blir kalla i stavanger! Så välj den du tycker är snyggast! Haha, kram!

  2. Miranda

    kan du svara angående dem som frågat om underställ:)
    Jaghar också tittat på dem från lindex vad tycker du och hur ska dem användas tänk ifall han går runt i förskolan med två plagg blir han för varm då?

  3. Erika

    En liten undran…. har köpt en Reima och funderar på om det är negativt att det inte är någon innerbyxa nertill som man drar över innan ytterbyxan. Tror du det är någon fara att snön kommer in?? Tacksam för svar

    1. barnplaggsguiden

      Hej Erika!
      Jag anser att kilöppningen fungerar lika bra, men du har rätt det blir inte lika tajt som snölås!
      Jag har inte upplevt att snö kommer in, hur gammal är ditt barn?
      Jag måste undersöka! Men tror inte att det är ett problem. Kolla hur mycket det glappar över ditt barns vinterskor!

  4. Lara

    Hej sheila

    Jag har tittat i butik på detta underställ, men dem är jätte jätte tunna!? ska det vara så? men helt underbart mjuka och härliga, men hur ska man använda dem, under kläder isåfall hur gör man på förskolan är rädd att dem ska glömma ta av honom och han blir ju då jätte varm?¨
    sen att bara ha underställ är väl för kallt?

    hoppas du kan vägleda mig

    http://www.lindex.com/se/barn/pojk-92-122-cl/understaell/6980401/Understaellstroeja-i-ull/?styleId=47464899
    http://www.lindex.com/se/barn/pojk-92-122-cl/understaell/6980425/Understaellsbyxa-i-ull/?styleId=47464979

    1. barnplaggsguiden

      Hej Miranda!
      Jag tycker inte att ditt barn ska gå runt med två plagg på sig, Däremot kan du med fördel byta ut plagg, eller tex ha vanliga kläder, sen en ulltröja över. Men! Blir det superkallt, alltså minus typ 20 grader, då ska ull/bambu vara närmast kroppen, sen mer ull/fleece/ullfrotté och sen bra ytterplagg. I sthlm, eller i södra delar av sverige blir det sällan så kallt. Då är det bättre att bara ha vanliga kläder, sen ulltröja över, eller som jag ofta gör, ullleggings, sen vanlig topp och en fleece!
      KRAM

  5. Andrea

    Hej! Först och främst, tack för en superbra blogg! Nu känner jag att jag har koll på det mesta inför vintern, men jag känner mig lite lost när det kommer till underställ. Jag har en 2-åring som går på förskola och vad jag har kunnat läsa mig till är ull det bästa materialet att ha närmast kroppen på vintern då bomull blir kallt när det är fuktigt. Men är det verkligen meningen att jag ska köpa en hel garderob bestående av ull till sonen? För på förskolan är det ju inte realistiskt att de byter alla kläder när de ska gå ut. Funkar det med bomull under en overall med god andningsförmåga när det inte är superkallt och att jag köper 2-3 underställ till de extra kalla dagarna eller är det alltid ull som gäller? 🙂

    1. Annelie

      min fråga är underställ? menar du tex dem som lindex har dem gråa tunna tunna dem är ju hur tunna som helst?!
      ska man bara ha det under overallen? eller mer kläder över understället? under också över förskolan hur man gör?

      Vilka underställ gillar du sheila?

      1. Lisa

        eller tar av dem kläderna för dem har ull underställ under!
        Alltså då går dem i underställ och sina vanliga byxor och tröja hela dagen inomhus?

      2. Lisa

        eller tar av dem kläderna för dem har ull underställ under!
        Alltså då går dem i underställ och sina vanliga byxor och tröja hela dagen inomhus?

    2. barnplaggsguiden

      Hej Andrea!! Tack snälla för din fina kommentar!
      Var bor du?
      Ofta räcker det med bra ytterplagg då det är dem som skickar iväg mycket fukt. Tänkt tex på hur din kropp reagerar på att vara i en gummistövel ist för tex en gympasko.
      Mitt tips är att du köper två underställ – legggings och tröja! De riktigt kalla dagarna sättet du på honom ull leggings. Ett annat bra alt är en ullonesie! Det hade Ian hela förra vintern, som man snabbt drar på över bomullskläderna. Men ofta räcker det med en bra overall!