Recension: Kavat Iggesund – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Annons

Recension: Kavat Iggesund

Dags igen! trumvirvel! Äntligen är jag helt klar med denna snygging från Kavat! Nämligen Iggesund! Det är den sista “höst”skon jag kommer testa innan jag ger mig på vinterskogänget. För alla er som är nyfikna på andra skor, sök bara i bloggen, jag har gjort massvis av tester.

kavat iggesund

Tillbaka till Iggesund! En helt ny modell för mig, och första gången jag testar något som är i annat än läder från Kavat! Iggesund är en höstsko som är både vattentät och andas, det är a och o för att den ska hålla ditt barn både torr och varm. Iggesund verkar skön för barnet att gå i. Det tycker iaf Ian som studsar med dom på. Alltså på riktigt.

kavat iggesundkavat iggesund

Pris: 799kr

Material:  Skorna är gjorda av nästan bara återvunnet material, och är bra miljön då det inte skapats massa nytt för att göra skorna. De är vattentåliga pga ett membran på insidan av skon. Jag har skrivit vad membran är här. Skorna har ett textilfoder, och innersulan går att ta ut, samt har ordentligt med stötdämpning.

img_7123.jpg

Det som verkligen får igång mig, som jag är så glad över är kavats nya lättvikt EVA-sula som är otroligt tålig, väger typ lika lite som crocs och är stötdämpande. Jag menar verkligen att skon väger ingenting! Jag tror att det är därför Ian älskar dom!

kavat iggesund

Enkel att sätta på, även på den minsta foten eftersom att man kan öppna upp skon ordentligt. Iggesund har kardborreknäppning och vid öppning. Skorna går upp högt vid vristen vilket är bra när barnen är små, men även upp i åldrarna! Skorna har vadderat skaft och plös som är väldigt mjuka och sköna för barnet.

kavat iggesund

Skorna är enkla att ta på barnen, då de går att öppna upp ordentligt som jag skrev innan.  Det är bra både när man har riktigt små barn, men även när de lär sig ta på och av skorna själva.

Jag har skrivit om det förut, men gör det igen. Bra skor, stabila och med en fotriktig läst är otroligt viktigt när det kommer till barnfötter. Om det är något man ska leta efter när man väljer barnskor så är det att skon har ett stabilt/uppbyggt hälparti och att skon ger ett bra stöd runt vristen. Barnens fötter är mjuka och växer snabbt, det är viktigt att skon inte är för liten och trycker på foten på fel sätt. Det kan skada barnens fötter, och gör det svårare för dem att röra sig ordentligt. Fiskeby har en stabil läst och hälparti som passar barnens ömtåliga fötter!

Storlek: Finns i storlek 22-33. Normala till smala i storleken/lästen. Jag rekommenderar ca 1,5 cm tillgodo när man köper skorna. Det absolut bästa är att gå till en skobutik och mäta foten, att mäta själv hemma på papper sen läsa innermåttstabellen innan beställning online. Det är även då du plusar 1,5cm på barnets fotlängd och matchar ihop det med korrekt storlek på skon.

kavat iggesund

Tvätt: Tack vare att skorna är helt vattentäta är de lätta att tvätta av, både för hand och i maskin på 30 grader. Smutsiga skor kan lätt tvättas av med lite galltvål(mild tvål) och vatten, det brukar jag göra då och då.

Vattentäta: Oh ja! Absolut. Skorna är helt vattentäta och klarar ett ordentligt bad utan problem. Jag har hållt dem nere i baljan i ca 5 min då vi inte haft regn i stockholm på ett tag. Men det är inga konstigheter, skorna håller torrt, torrt, torrt.

img_7111.jpg kavat iggesund

Jag är nästan ledsen att jag inte provat dessa innan. Det är verkligen bra skor som passar mina barn och många fler. Det är en perfekt allt i allo sko, som håller tätt, andas och dessutom går lite högre upp på foten – som en känga. Jag älskar skorna, det är hittills mina favoriter. Det enda jag inte gillar är att det fastnar en del småsten under, men det är bara att pilla bort då och då.

kavat iggesund

Annars tycker jag dem är prisvärda, tåliga, och riktigt härliga då de är fjäderlätta! De går att använda i alla höstens väder!

.

img_7129.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Hej Aina

   Jag personligen gillar den, den har superbra funktion speciellt för det priset. En annan overall är Kuling. Kolla på den på lekmer! Annars är min favorit Reima, Isbjörn och Mini A ture! Men Didrikson är väldigt bra. KAXS med i den prisklassen!

   /Sheila

   1. Lisa

    Jag undrar också över didrikson? Vilken modell är bäst och varmast? Migsi??
    Du verkar tycka andra märken är bättre? Vilken skulle du köpa ifall du bara fick köpa 1 overall ever?? 🙂

 1. Samantha

  Hej Sheila!
  Jag tycker också att det är jätteviktigt med bra kläder till barnen och älskar din blogg! Den ger många bra tips och råd!
  Men jag tycker dock att det mesta är riktigt dyrt… Jag vet att man oftast får betala om man vill ha bra kvalité men just nu är jag i en situation i livet då jag inte har råd att köpa höstskor för 1000 kr och sen vinterskor för 1000 kr och overall och ullställ och allt som hör hösten och vintern till. Men jag vill ju ändå att mina barn ska vara varma i vinter! Önskar mer tips på bra skor och kläder i lägre prisklass.
  Köper en del på Tradera och försöker leta efter bra erbjudanden i butikerna men just skor är knepigt att köpa begagnat tycker jag.

  Tack för en bra blogg!

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Tack Samantha! Va bra feedback!
   Ja, det är sant. Jag får hem massvis från Ellos och Kappahl nu i veckan! Så håll ut så kommer mer i “human” prisklass! Stor kram och tack igen! Smart att köpa beggat!

   1. Samantha

    Toppen! Det ser jag fram emot! 🙂 Tack för ditt tips om Ellos bastoppar. Klickade hem på rean till barnen och dom var underbart mjuka och sköna.

 2. Kajsa

  Hej Sheila
  när det nu kommer till att byta skorna till “Vinter kängor” när tycker du man ska göra det? bor i sthlm:)
  Och vad ska man välja vill att han ska vara varm om fötterna samtidigt gå smidigt utan att det ska kännas för klumpigt, tittat på Viking toasty
  är det en vinter sko? för det finns stövlar som där det står tål minus 30 grader men dem ser ut son em regnstövel, vad är det för skor? Är då inte en vanlig sko som toasty lika varm?

  Vad skulle du rekommendera för strumpor nu? och sen om en månad ungefär?

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Hej Kajsa!
   Förlåt! Det är något fel med bloggen, jag har ringt och gnällt på det nu! Min kommentar försvann! (hoppas jag inte glömde trycka på knappen…)

   När du ska byta skor? Ja du, det är lite olika från barn till barn såklart. Men när det är runt +3 grader brukar jag se till att byta. Jag brukar även utgå ifrån mig själv, när fryser jag?

   Du kommer nog älska toasty. Det är en toppenbra sko! Den är smidig och väldigt skön att gå i. Mina barn rör sig väldigt bra i dem! Det är en vintersko, du behöver bara den. I stockholm så finns inget behov av nån annan sko. Jag tycker tillochmed att den täcker det behov man kan ha med en “fodradstövel”. Däremot kan den bli smutsig mm, så det kan vara skönt med en fodradstövel, att ha på förskolan tex!

   Jag har vanliga bomullstrumpor på barnen just nu. Men, sen byter jag till tunna ullstrumpor från Pierre robert. De är toppen!!
   KRAM

Annons